Tramp najavio odlaganje roka za uvođenje REAL ID-a

Tramp najavio odlaganje roka za uvođenje REAL ID-a

Šaljete novac iz Srbije u Ameriku? Evo koje poreske propise i smernice treba da znate
Sve što treba da znate o predstojećem Popisu u Americi
Veliki zaostatak u obradi imigracionih aplikacija

Predsednik Trump najavio je da će federalna vlada odložiti rok za uvođenje Real ID-a. Još uvek nije zvanično objavljeno koliko će ovo odlaganje trajati, ali se nezvanično pominje pomeranje roka za godinu dana. Prethodni rok za uvođenje REAL ID-a bio je 1. oktobar ove godine.

Predsednik je to saopštio tokom konferencije za štampu u ponedeljak sa radnom grupom za koronavirus Bele kuće i drugim zvaničnicima.

Šta je REAL ID?

Od 1. oktobra 2020. sve punoletne osobe u SAD-u – uključujući stanovnike Ilinoisa moraće da imaju vožačku dozvolu koja je u skladu sa REAL ID-om ili drugi prihvatljiv oblik identifikacije za unutrašnji avioprevoz. Rok se bliži za stanovnike država koji ili nisu u skladu sa REAL ID-om ili nemaju produžetak od američkog Odeljenja za unutrašnju bezbednost (Homeland Security).

 Niste sigurni da li je vaš ID usklađen sa REAL ID-om?

Ako imate zlatnu zvezdu na vozačkoj dozvoli ili identifikacionoj kartici to znači da je vaša kartica usaglašena sa REAL ID zakonom.
Ako vaš ID ne odgovara REAL ID-u, morate lično da posetite kancelariju DMV-a da biste dobili REAL ID. Ne možete izvaditi REAL ID dokument online. Ako je vaša vozačka dozvola važeća i nije istekla, ona će ostati validna za potrebe vožnje do isteka roka važnosti.

COMMENTS

WORDPRESS: 0