Koronavirus odložio velike događaje u Čikagu

Koronavirus odložio velike događaje u Čikagu

Guverner Ilionoisa kaže da je nošenje maski obavezno čak i na otvorenom
Ukoliko želite 1200$ direktno na vaš račun imate još 24h da unesete podatke!
Novak Đoković u finalu Rolan Garosa

Nekoliko velikih događaja na području Čikaga otkazano je zbog koronavirusa, a očekuje se da će sva veća javna okupljanja biti otkazana ako koronavirus nastavi da se širi.

Do sada je zabeleženo više od 92.000 slučajeva COVID-19, pri čemu je umrlo više od 3.100 ljudi. Širenje virusa već je izazvalo zabrinutost zbog putovanja, pri čemu su velike aviokompanije obustavile letove do Kine i Irana i izdale upozorenja o putovanjima u područja ugroženim virusom.

Do sada su u Ilinoisu potvrđena četiri slučaja koronavirusa, dok je teritoriji SAD ovaj broj znatno veći. Broj smrtnih slučajeva u SAD zbog koronavirusa popeo se u sredu na 11, a preminio je pacijent u Kaliforniji – što je prva potvrđena žrtva koronavirusa van države Vashington.

Stručnjaci iz države Ilinois kažu da je rizik za prosečnu osobu na području Čikaga i dalje nizak ako nisu imali kontakt sa zaraženom osobom ili su putovali u neko područje sa aktivnom epidemijom koronavirusa. Organizatori velikih okupljanja moraće da razmotre da li mogu svojim okupljanjima potencijalno naštetiti ljudima, iako centri za kontrolu i prevenciju bolesti i Čikaško Odeljenje za javno zdravlje nisu preporučili otkazivanje javnih događaja.

Događaji koji su odloženi u oblasti Čikaga zbog zabrinutosti od izbijanja epidemije koronavirusa:

  • Northwestern University otkazao je svoj godišnji Plesni maraton, koji bi trebalo da traje 6-8. Marta.
  • The American Lung Association otkazao je  “Fight For Air Climb” u Presidential Towers, zakazano za 8. mart. Stambena zgrada, u kojoj se nalazi više 2.000 stanova, otkazala je događaj, pozivajući se na zabrinutost zbog bezbednosti stanovnika.
  • Oracle je otkazao predstojeću konferenciju za koju se očekivalo da će dovesti 5 500 ljudi u grad. To je bio drugi veliki događaj zakazan za McCormick Place u periodu od tri dana.
  • U ponedeljak je International Housewares Association  otkazao svoju tradicionalnu godišnju manifestaciju za trgovinu. Sajam pod imenom “Inspired Home” bio je zakazan od 14. do 17. marta i očekivalo se da će doneti 77 miliona dolara prihoda hotelima i restoranima u Čikagu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0