Korisnici tužili Burger King – tvrde da su burgeri premali

Korisnici tužili Burger King – tvrde da su burgeri premali

Amerika: Zaposleni u ovih 15 kompanija su najzadovoljniji svojim platama
USCIS predstavio 22 nova lista sa informacijama za imigrante u SAD koji ispunjavaju uslove za naturalizaciju
Završila se dva ključna programa pomoći nezaposlenima u Americi

Sudija u Americi odbio je pokušaj Burger Kinga da odbaci tužbu u kojoj se navodi da je prevario gladne mušterije da je njegov “voper” (Whopper) veći nego što jeste. Okružni sudija u Majamiju Roj Altman naveo je da Burger King mora na sudu da objasni zašto fotografija vopera na meniju u restoranima navodi posetoce na pogrešne zaključke, što predstavlja kršenje ugovora.

Posetioci su podneli zajedničku tužbu u kojoj su naveli kako Burger King predstavlja burgere sa sastojcima koji ispadaju iz zemičke, te da deluje da je sam burger 35 odsto veći i da ima dvostruko više mesa nego što se na kraju dobije.

Burger King je naveo da ne mora da prodaje burgere “kao sa slike”, ali je sudija rekao da je to na poroti da odluči, šta ljudi mogu da očekuju. Altman je takođe dozvolio da potrošači iznesu i optužbe o nemaru i za neosnovano bogaćenje.

Sa druge strane, odbacio je optužbe na račun reklama na televiziji i na internetu, uz ocenu da nijedan burger ne obećava na slici veličinu ili količinu, koju ne može da proda.

Burger King i advokati nisu odmah odgovorili na poziv Rojtersa da komentarišu, kao ni zastupnici potrošača. Raniji pokušaji da se sprazumno reši ovaj spor su propali.

Sa sličnim tužbama se suočava Mekdonalds u Bruklinu i to na federalnom sudu u Njujorku. Advokat oštećenih naveo je upravo Altmanovo mišljenje kao argument da treba da se nastavi suđenje. Tako bel je takođe tužen u Bruklinu, jer je prodavao pice i drugu hranu sa upola manje sastojaka nego što je na reklamama. Sve tužbe traže po 5 miliona dolara odštete.

Glas Amerike

COMMENTS

WORDPRESS: 0