Korisnici iPhone uređaja će uskoro morati da se prilagode značajnoj promeni

Korisnici iPhone uređaja će uskoro morati da se prilagode značajnoj promeni

Obradujte svoje najdraže u Srbiji ručno pravljenim prazničnim paketima uz besplatnu dostavu
Evo zbog čega je očekivani životni vek u Americi najniži u poslednjih 25 godina
Ovo su sve države koje su produžile naknade za nezaposlene

Apple pravi suptilnu promenu u softveru iPhone uređaja: veliko crveno dugme za “završi poziv” se pomera.

Aplikacija za telefoniranje na iPhone uređaju će dobiti niz ažuriranja koja dolaze sa iOS 17, uključujući osveženi dizajn koji će premestiti dugme za prekidanje poziva na donji desni deo ekrana, pored ostalih funkcija. Trenutno dugme zasebno stoji na donjem srednjem delu aplikacije za telefoniranje, ispod dugmadi za isključivanje zvuka, pristup tastaturi ili dodavanje poziva.

Novi ekran za pozive, koji je već dostupan za preuzimanje u beta verziji za programere, izazvao je snažne reakcije među korisnicima iOS-a na društvenim medijima: “iOS 17 ima dugme za FaceTime tamo gde je nekada bilo dugme za završetak poziva”, napisao je jedan korisnik na Twitteru.

Promena će verovatno pojednostaviti izgled aplikacije za telefoniranje i sve funkcije staviti na jedno mesto. Apple nije odgovorio na zahtev za komentar.

Na svojoj godišnjoj konferenciji za razvojne programere u maju, kompanija je predstavila niz novih alata koji dolaze sa iOS 17 i koji čine pozivanje i slanje poruka drugima personalizovanijim i prilagođenijim. Na primer, korisnici iPhone uređaja će moći da dizajniraju “postere” za kontakte, što je prilagođena slika koja će se prikazivati kada zovu nekoga ili prime poziv.

U međuvremenu, nova opcija nazvana “Live Voicemail” će transkribovati glasovnu poruku pozivaoca u realnom vremenu, tako da korisnici mogu da odluče da li će ignorisati poziv ili ga prihvatiti, a alat nazvan “NameDrop” će omogućiti korisnicima da podele svoje kontakt informacije tako što će prisloniti dva iPhone uređaja jedan uz drugi. Osim toga, FaceTime će podržavati mogućnost ostavljanja video poruka kada neko nije dostupan za razgovor.

Ostale promene koje dolaze sa iOS 17 uključuju tačniji auto-korektor, unapređenu dikciju u iMessage-u i odzivnijeg Siri-ja. Apple obično lansira svoj najnoviji mobilni operativni sistem u septembru, nakon godišnje iPhone manifestacije.

CNN

COMMENTS

WORDPRESS: 0