Kongresmen iz Ilinoisa traži izgradnju brze železnice između Čikaga i St. Louisa

Kongresmen iz Ilinoisa traži izgradnju brze železnice između Čikaga i St. Louisa

Da li je pravo vreme za kupovinu kuće? Evo dogovora na ovo bitno pitanje
DHS ukida novčane kazne za ilegalne imigrante koji ne napuste Ameriku
Evo kako bi zatvaranje vlade uticalo na građane i federalne službe širom Amerike

Kongresmen iz Ilinoisa pozvao je na izgradnju nove linije brze železnice između Čikaga i St. Louisa u susednom Misuriju, za koju je rekao da bi smanjila vreme putovanja između dva grada na dva i po sata.

Predlog je izneo predstavnik Majk Kvigli, koji predstavlja 5. kongresni okrug Ilinoisa, putem članka objavljenog u Chicago Tribune-u.

Ovaj predlog dolazi usred porasta interesovanja za brzu železnicu širom SAD-a, sa brojnim novim linijama koje se predlažu širom zemlje. U aprilu je započeta izgradnja prve superbrze pruge u Americi, koja će prevoziti putnike na udaljenosti od 218 milja između Las Vegasa i južne Kalifornije.

U svom članku za Chicago Tribune, Kvigli je opisao ovu novu vezu kao “sjajan primer onoga što bi moglo biti moguće na Srednjem zapadu.”

On je tvrdio da bi veza brze železnice između Čikaga i St. Louisa smanjila vreme putovanja između dva grada “skoro na polovinu od trenutnog” i sugerisao da bi to moglo postati deo mreže brze železnice širom Srednjeg zapada.

Trenutno putovanje traje oko 4,5 sata automobilom i 4 sata i 46 minuta vozom od Union Station-a u Čikagu do Gateway Station-a u St. Louisu. Međutim, u zavisnosti od vrste odabranog železničkog sistema, najbrži vozovi bi teoretski mogli preći tu razdaljinu za sat i po.

newsweek.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0