Kompletno imunizovano više od polovine odraslih građana Amerike

Kompletno imunizovano više od polovine odraslih građana Amerike

10 najjeftinijih američkih država za život za vreme rastuće inflacije
Uber uveo novu Comfort opciju!
Top 10 najpopularnijih i najprodavanijih modela automobila u Americi

Više od polovine odraslih građana Sjedinjenih Država u potpunosti je vakcinisano protiv Kovida 19, saopštila je Bela kuća – šest nedelja pre 4. jula državnog praznika – Dana nezavisnosti koji je predsednik Džozef Bajden odredio kao rok za kompletnu imunizaciju 70 odsto odraslih.

Uoči poslednje nedelje maja polovina odraslih u Americi potpuno je vakcinasana”, objavio je na društvenoj mreži Tviter Endi Slavit – viši savetnik u Beloj kući.

Kampanja vakcinacije sprovodi se na federalnom, državnom i lokalnom nivou dok se njeni organizatori suočavaju sa otporima, strahovima i dezinformacijama.

Broj novoobolelih širom zemlje opada kao rezultat trenda sve masovnije vakcinacije građana.

Nedeljni prosek zaraženih građana iznosi 22.877 – što je najniža cifra od juna 2020. i iznosi jednu desetinu brojke od 250.000 koliko ih je bilo u prethodnoj post-prazničnoj sezoni, pokazuju podaci Centara za kontrolu i prevenciju bolesti.

Takođe, dvanaestogodišnjaci i stariji mogu biti vakcinisani “Fajzer-Bajontek” vakcinom, dok je farmaceutskam kompanija “Moderna” objavila da je vakcina koju je razvila pokazala efikasnost kod adolescenata – što bi moglo značiti skoro odobravanje i druge vakcine za mlade u SAD-u.

Širom zemlje najavljuje se dalje popuštanje mera – dok se u Sjedinjenim Državama očekuje nezvanični početak letnje sezone predstojećeg vikenda kada se obeležava Dan sećanja (Memorial Day).

Građani putuju sve više i uprkos tome što su maske još obavezne u međudržavnom prevozu, brojne lokalne sredine su ukinule njihovo obavezno nošenje.

Glas Amerike

COMMENTS

WORDPRESS: 0