Koliko košta predškolsko obrazovanje u Americi?

Koliko košta predškolsko obrazovanje u Americi?

Zašto migranti dolaze u Ilinois i Čikago
Najbolji sajtovi za kupovinu i prodaju automobila u Americi
Nova avio-kompanija za pse uskoro će početi sa letovima iz Čikaga

Kao što već znate, troškovi čuvanja dece u SAD – uključujući i predškolsko obrazovanje – su ogromni ovih dana. U mnogim državama, čuvanje dece je skuplje od školarine za državne koledže!

Evo nekoliko informacija o prosečnim troškovima predškolskog obrazovanja u različitim delovima Sjedinjenih Američkih Država.

Prosečni troškovi predškolskog obrazovanja

Roditelji dece uzrasta od 3 do 5 godina mogu očekivati da plate oko 10.000 dolara godišnje za predškolsko obrazovanje, prema informacijama organizacije Child Care Aware of America (CCAoA). Ova neprofitna organizacija istražuje organizacije za pružanje usluga čuvanja dece kako bi odredila godišnje cene za različite tipove pružalaca usluga i uzrasne grupe.

Tačan iznos je teško odrediti, jer troškovi predškolskog obrazovanja variraju u zavisnosti od mesta gde živite, vrste predškolske ustanove koju birate, kao i da li se odlučujete za puno radno vreme ili pola dana. Ako vam je potrebna pomoć u plaćanju predškolskog obrazovanja, vaša porodica može se kvalifikovati za stipendije ili finansijsku podršku koju pruža vlada.

Predškolsko obrazovanje je generalno jeftinije od celodnevnog čuvanja dece za novorođenčad, jer bebe zahtevaju više pažnje od strane čuvara i odnos učenika prema nastavniku je veći za mlađu decu. Ali ipak, predškolsko obrazovanje je skupo – i nedostupno za mnoge američke porodice.

Washington DC je država sa najskupljim cenama u Americi. Cena čuvanja četvorogodišnjeg deteta iznosi neverovatnih $18,487. Ova usluga u Ilinoisu iznosi $10,372, ili $864 mesečno. Misisipi ima najniže troškove čuvanja dece, sa prosečnim iznosom od 4.784 dolara godišnje za četvorogodišnjake. Svaki od ovih brojeva je za 10-mesečnu akademsku godinu, ne uključujući letnje mesece.

Na sledećem linku možete proveriti cene u zavisnosti od države u kojoj živite.

Babycenter.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0