Koliko košta porođaj u Americi bez zdravstvenog osiguranja?

Koliko košta porođaj u Americi bez zdravstvenog osiguranja?

Putnici iz šest država više nisu na listi za dvonedeljni karantin u Čikagu
Pogranični službenici postavljaju kablovsku barijeru između SAD i Kanade
Besplatno gledajte srpske filmove na YouTube kanalu FCS

Porođaj u Americi bez osiguranja može biti izuzetno skup ukoliko nemate dobro zdravstveno osiguranje. Cena porođaja će u mnogome zavisiti i od države i grada gde živite.

Bez osiguranja prosečan trošak vaginalnog porođaja iznosi 13.024 dolara, uključujući troškove poput naknada za medicinsku ustanovu i lekara.

Porođaj carskim rezom bez osiguranja je mnogo skuplji, sa prosečnim troškom od 22.646 dolara. Ovo uključuje troškove pre i posle porođaja, kao što su troškovi vezani za pripremu i oporavak nakon operacije.

Ako imate zdravstveno osiguranje, troškovi rađanja deteta će zavisiti od beneficija vašeg plana. Vaši iznos za participaciju, učešće u troškovima i maksimalni iznos koji sami snosite će uticati na to koliko ćete platiti za usluge bolnice porođaj. Takođe, verovatno ćete plaćati najmanje iznose ako odaberete lekara iz mreže provajdera. Neki zdravstveni osiguravajući planovi uopšte ne pokrivaju lekare ili bolnice van mreže. Sa drugim planovima, možda ćete i dalje imati pokriće, ali ćete platiti više nego što biste platili kod lekara iz mreže.

Prosečan trošak nege tokom zdrave trudnoće i porođaja je 6.940 dolara sa zdravstvenim osiguranjem.

Ovi prosečni troškovi porođaja se odnose na porođaje bez komplikacija. Međutim, čak i kod tipičnog porođaja, troškovi variraju zavisno o sistemu bolnica koje koristite, državi i gradu u kojem se nalazite. Troškovi takođe mogu varirati u zavisnosti od opcija koje izaberete tokom svog porođaja. Na primer, korišćenje epiduralne anestezije verovatno će povećati cenu.

Troškovi porođaja se takođe menjaju ako razmatrate alternativne načine dostave. Neke trudnice se odlučuju za porođaj van bolnice. Možete koristiti babicu za negu tokom trudnoće, rađati u centru za porođaj ili čak imati dete kod kuće. Troškovi će uglavnom biti niži u ovim okruženjima, ali izbori će biti drugačiji nego u bolnici.

The average cost of a vaginal birth by state

Troškovi porođaja u bolnicama

Gotovo 99% porođaja u SAD se odvija u bolnicama, čineći porođaj najčešći razlog hospitalizacije. Ako se porodite u bolnici, provesti ćete najmanje jednu noć tamo. Ako ste imali C-rez, verovatno ćete biti hospitalizovani duže vreme.

Na osnovu uzorka osiguravajućeg plana sa HealthCare.gov, rutinski rad i porođaj mogli bi koštati 7.540 dolara.

Tokom porođaja, možda će vam biti potrebni medicinske sestre, anesteziolozi i akušerke ili babice. Vaša beba će možda biti nadgledana tokom porođaja. Nakon što se beba rodi, verovatno će biti potrebna dodatna nega za vas i vaše dete. Troškovi svih ovih elemenata se sabiraju.

Valuepenguin

COMMENTS

WORDPRESS: 0