Koja nacionalna grupa ima najveći broj imigranata u Americi?

Koja nacionalna grupa ima najveći broj imigranata u Americi?

Izmena H-1B viza obavezna za zaposlene koji se sele sa jednog radnog mesta na drugo
Ove države u Americi imaju najveći broj imigranata
11 načina kako da imate zdravstveno osiguranje ako ste bez posla ili imate male prihode

SAD su dom za više imigranata nego bilo koja druga zemlja – više od 45 miliona ljudi, prema najnovijim procenama popisa stanovništva. To čini 13,6% ukupne populacije SAD, otprilike isto kao pre jednog veka. Međutim, tokom godina smo videli značajne promene u tome odakle imigranti dolaze u SAD i gde se nastanjuju nakon dolaska.

Decenijama je jedna zemlja bila na vrhu liste. Meksikanci predstavljaju najveću grupu imigranata koji žive u Sjedinjenim Američkim Državama. To je istina još od 1980. godine, prema nepolitičkom Migration Policy Institute. Meksiko-SAD ruta je najveći migracioni koridor na svetu.

Međutim, ukupan broj meksičkih imigranata koji žive u SAD-u je u padu već više od decenije. Procenjuje se da je u 2021. godini u SAD-u živelo oko 10,7 miliona meksičkih imigranata, što je otprilike milion manje nego prethodne decenije.

U međuvremenu, imigracija iz drugih zemalja, uključujući Indiju i Kinu, je u porastu, prema podacima MPI.

Kako je jedan stručnjak rekao za CNN prošle godine, razlozi zbog kojih ljudi dolaze u SAD iz različitih delova sveta su raznoliki kao lista zemalja iz kojih su ovi imigranti nekada dolazili. Neki traže ekonomske mogućnosti. Drugi beže od nasilja, progona ili klimatskih katastrofa. A drugi se nadaju da će se ponovo ujediniti sa članovima porodice koji su već ovde.

Prema analizi podataka popisa stanovništva koje je sprovelo MPI, deset zemalja porekla imigranata u Sjedinjenim Američkim Državama se sve nalaze u Latinskoj Americi i Aziji.

COMMENTS

WORDPRESS: 0