Koja nacionalna grupa ima najveći broj imigranata u Americi?

Koja nacionalna grupa ima najveći broj imigranata u Americi?

ICE planira da u nedelju započne ranije odložene racije na imigrante!
Evo kako da zaradite novac bez fiksnog radnog vremena. Ovo su najbolji dodatni poslovi u Americi.
Reforma imigracionog sistema – Imigracionim agencijama naređeno da ne upotrebljavaju izraz „Illegal Alien“

SAD su dom za više imigranata nego bilo koja druga zemlja – više od 45 miliona ljudi, prema najnovijim procenama popisa stanovništva. To čini 13,6% ukupne populacije SAD, otprilike isto kao pre jednog veka. Međutim, tokom godina smo videli značajne promene u tome odakle imigranti dolaze u SAD i gde se nastanjuju nakon dolaska.

Decenijama je jedna zemlja bila na vrhu liste. Meksikanci predstavljaju najveću grupu imigranata koji žive u Sjedinjenim Američkim Državama. To je istina još od 1980. godine, prema nepolitičkom Migration Policy Institute. Meksiko-SAD ruta je najveći migracioni koridor na svetu.

Međutim, ukupan broj meksičkih imigranata koji žive u SAD-u je u padu već više od decenije. Procenjuje se da je u 2021. godini u SAD-u živelo oko 10,7 miliona meksičkih imigranata, što je otprilike milion manje nego prethodne decenije.

U međuvremenu, imigracija iz drugih zemalja, uključujući Indiju i Kinu, je u porastu, prema podacima MPI.

Kako je jedan stručnjak rekao za CNN prošle godine, razlozi zbog kojih ljudi dolaze u SAD iz različitih delova sveta su raznoliki kao lista zemalja iz kojih su ovi imigranti nekada dolazili. Neki traže ekonomske mogućnosti. Drugi beže od nasilja, progona ili klimatskih katastrofa. A drugi se nadaju da će se ponovo ujediniti sa članovima porodice koji su već ovde.

Prema analizi podataka popisa stanovništva koje je sprovelo MPI, deset zemalja porekla imigranata u Sjedinjenim Američkim Državama se sve nalaze u Latinskoj Americi i Aziji.

COMMENTS

WORDPRESS: 0