Koja je najviša cena goriva u istoriji Amerike?

Koja je najviša cena goriva u istoriji Amerike?

Balkan Truckers – VREME JE DA SE ČUJE GLAS KAMIONDŽIJA
Streeterwille, Little Village, Lincoln Park – Evo kako su ovi delovi Čikaga dobili imena (1.deo)
Koliko košta izdržavanje deteta u Americi? Evo nekoliko zanimljivih činjenica

Nacionalna prosečna cena galona goriva u SAD dostigla je 5 dolara i uskoro bi mogla da nadmaši istorijski rekord postavljen 2008. godine!
Cena gasa u Sjedinjenim Državama nastavlja da raste na cenu od preko 5 dolara, što je cifra koja se pokazuje neverovatno skupom za američke porodice i koja predstavlja prosečno povećanje cene galona gasa od skoro 2 dolara pre godinu dana. Prema Međunarodnoj agenciji za energiju, procenjuje se da će ukupna potražnja porasti za 1,3% do kraja 2022. godine.

Po prvi put ikada, galon običnog gasa sada košta 5 dolara u proseku širom zemlje, prema subotnjem izvеštaju AAA.

Međutim, to teško da je iznenađenje. Cene goriva su stalno rasle poslednjih osam nedelja, a ova najnovija prekretnica označava 15. dan zaredom kada je AAA očitavanje dostiglo rekordnu cenu, i 32. put u poslednja 33 dana. Tekućoj energiji se ne nazire mali kraj krize, čini se da je samo pitanje vremena kada će istorijski rekord za galon u SAD biti potučen: u julu 2008. cena gasa je dostigla 4,14 dolara po galonu, što bi, kada se prilagodi inflaciji, iznosilo oko 5,37 dolara u današnjim dolarima.

U mračnim vestima za vozače, JP Morgan je prognozirao da bi prosečna cena benzina mogla da dostigne 6,20 dolara po galonu do avgusta ove godine, pod pretpostavkom da nema brzog rešenja faktora koji trenutno podstiču rast cena.

CNN

COMMENTS

WORDPRESS: 0