Ko je treći najbogatiji čovek na svetu? Zakerberg preti da prestigne Maska

Ko je treći najbogatiji čovek na svetu? Zakerberg preti da prestigne Maska

Ne propustite ovogodišnji događaj: Chicago Polar Plunge će se održati 3. marta
Korisnici mogu dobiti odštetu od Google-a. Evo kako da podnesete zahtev i dobijete novac
15 najopasnijih gradova u Americi za 2023. godinu prema Forbesu

Mark Zakerberg je ove godine postao značajno bogatiji i približava se svom potencijalnom rivalu Elonu Masku za titulu treće najbogatije osobe na svetu.

Bogatstvo generalnog direktora kompanije Meta poraslo je za skoro 54 milijarde dolara od početka januara, prema Blumbergovom indeksu milijardera.

Do petka, njegovo bogatstvo je iznosilo 182 milijarde dolara – samo 7 milijardi dolara manje od Maskovog. Zakerberg nije bio bogatiji od direktora Tesle od novembra 2020. godine.

Zakerberg crpi većinu svog bogatstva iz 13% udela u Meti. Vrednost njegovih akcija je ove godine porasla za 43%, delom zbog “godine efikasnosti”, njegovih mera za smanjenje troškova.

Sa druge strane, Maskova neto vrednost je opala za 40 milijardi dolara. Dok su vrednosti akcija Mete i nekoliko drugih tehnoloških akcija “Veličanstvenih sedam” porasle, Tesla je oslabila za 29%. To je delom zbog zabrinutosti investitora zbog usporavanja globalne potražnje za njihovim električnim vozilima.

“Tesla bi trebalo da bude deonica sa visokim rastom, ali izgleda da ove godine neće biti tako visok rast”, rekao je za Business Insider Set Goldstin, strateg za kapital u Morningstaru.

blic.rs

COMMENTS

WORDPRESS: 0