Ko ispunjava uslove: Evo kako do dođete do kredita od 6.000 dolara

Ko ispunjava uslove: Evo kako do dođete do kredita od 6.000 dolara

Zašto Amerikanci ne slave Dan rada 1. maja?
Godišnja stopa inflacije u SAD u julu porasla na 3,2 odsto
Naknade socijalnog osiguranja bi se mogle povećati sledeće godine

Federalni poreski kredit za solarne panele, zvanično poznat kao poreski kredit za čistu energiju za domaćinstva, odličan je način za vlasnike kuća da povrate deo troškova instaliranja solarnih panela.

Ovaj poreski kredit može pokriti do 30% troškova povezanih sa opremom i instalacijom sistema za solarnu energiju. Važno je napomenuti da kredit ne važi za građevinske radove koji su obavljeni isključivo radi podrške panelima.

Poreski kredit za solarne panele nije ograničen samo na solarne panele; takođe se odnosi i na druge vrste projekata za obnovljivu energiju koje preduzimaju vlasnici kuća, pod uslovom da ispunjavaju određene smernice. To znači da ako ste uložili u druge inicijative za čistu energiju za svoj dom, možda i dalje ispunjavate uslove za ovaj poreski kredit.

Da biste ostvarili pravo na poreski kredit za solarne panele, trebaće vam da popunite obrazac IRS 5695. Takođe je važno napomenuti da ukoliko dobijete druge podsticaje za čistu energiju za isti projekat, to može uticati na iznos poreskog kredita koji možete da ostvarite.

marca.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0