Ken Griffin više nije najbogatiji čovek u Ilinoisu kaže Forbesova lista milijardera

Ken Griffin više nije najbogatiji čovek u Ilinoisu kaže Forbesova lista milijardera

Ovo je zvanično omiljena hrana amerikanaca – Ne, nisu u pitanju burgeri!
USCIS – Veći broj imigranata moći će do druge zelene karte bez intervjua
Intervju: Jovana Stojković – Od naših ljudi van Srbije naučila sam šta znači hrabrost, izdržljivost i potreba za izazovima

Prema nedavnom popisu Forbsa, najbogatija osoba u saveznoj državi Illinois se promenila 2023. godine prvi put posle nekoliko godina.

Nakon što je menadžer hedge fonda i suosnivač Citadel-a, Ken Griffin, prošle godine napustio Illinois i preselio se na Floridu, otvorila se prilika za novog najbogatijeg pojedinca u Illinoisu.

Prema Forbsu, Griffin je sada najbogatija osoba na Floridi, sa neto vrednošću od 32,7 milijardi dolara.

Što se tiče Illinoisa, Lukas Walton, naslednik Walmart imperije i unuk osnivača Walmart-a, Sema Waltona, sada je najbogatiji stanovnik države, sa neto vrednošću od 23,3 milijarde dolara. Walton je prema Forbsu rangiran kao 71. najbogatija osoba na svetu.

Prema Forbsu, Walton je nasledio svoje bogatstvo kada je njegov otac Džon poginuo u avionskoj nesreći 2005. godine, nasledivši približno jednu trećinu njegove imovine.

Walton je naveden kao investitor u poslovima koji se bave “rešavanjem ekoloških i društvenih izazova”, prema Forbsu.

U vreme objavljivanja liste, Elon Mask iz Teksasa je bio naveden kao najbogatija osoba na svetu i u zemlji, sa procenjenom neto vrednošću od 233,8 milijardi dolara.

NBC Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0