Kazna za kašnjenje sa plaćanjem na kreditnoj kartici je 8 dolara, ali je bolje platite odmah

Kazna za kašnjenje sa plaćanjem na kreditnoj kartici je 8 dolara, ali je bolje platite odmah

Ova oblast u Americi nudi 10000 dolara svakom ko se preseli
U SAD 30 miliona radnika bez posla
72% Amerikanaca žali zbog kupovine nekretnine u prošloj godini kaže istraživanje

Agencija za zaštitu potrošača u Sjedinjenim Američkim Državama finalizirala je pravilo koje će ograničiti kazne za kašnjenje sa plaćanjem kreditnih kartica na 8 dolara. Trenutno, korisnici kartica obično plaćaju kaznu od 32 dolara za kašnjenje s plaćanjem, prema agenciji.

Agencija tvrdi da će nova ograničenja pomoći 45 miliona Amerikanaca koji su pogođeni kašnjenjem s plaćanjem da uštede prosečno 220 dolara godišnje. Ova odluka se odnosi samo na najveće izdavače kreditnih kartica koji imaju najmanje 1 milion otvorenih računa i ne utiče na sposobnost zajmodavaca da povećaju kamatne stope koje naplaćuju klijentima.

Očekuje se da će pravilo stupiti na snagu 60 dana nakon objavljivanja u Federalnom registru, prema saopštenju za medije koje je Agencija objavila 5. marta.

“Današnje pravilo okončava eru velikih kreditnih kartičnih kompanija koje se kriju iza izgovora inflacije kada povećavaju naknade za korisnike i povećavaju sopstvene profitne margine”, rekao je direktor Agencije za zaštitu potrošača Rohit Chopra u saopštenju za medije.

Važno je napomenuti da iako kašnjenje sa plaćanjem kreditne kartice može rezultirati kašnjem od samo jednog sata, plaćanja koja se izvrše više od 30 dana nakon datuma dospeća počinju da oštećuju vaš kreditni rejting.

cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0