Kamiondžije oprez: Operation Safe Driver Week od 9. do 15. jula

Kamiondžije oprez: Operation Safe Driver Week od 9. do 15. jula

Da li ste znali zašto je Čikago dobio nadimak „vetroviti grad“?
Top 10 destinacija u Americi koje morate da posetite
Čikago prelazi u Fazu 2 državnog plana za borbu protiv koronavirusa

Komercijalna alijansa za bezbednost vozila (CVSA) je najavila da će od 9. do 15. jula ove godine biti obeležena Operation Safe Driver Week. Tokom te nedelje, službenici pravne službe u Kanadi, Meksiku i Sjedinjenim Američkim Državama će pažljivo pratiti vozače komercijalnih vozila i vozače putničkih vozila koji se upuštaju u nesigurno ponašanje u saobraćaju. Oni koji ispoljavaju nesigurno ponašanje u vožnji biće zaustavljeni i upozoreni, a/ili kažnjeni od strane pravne službe.

Ova kampanja sprovođenja zakona i podizanja svesti o bezbednosti vozača tokom cele nedelje ima za cilj da identifikuje nesigurne vozače, odvrati od opasnih vozačkih ponašanja i podstakne pozitivne vozačke navike kroz interakciju vozača sa službenicima pravne službe. Podaci pokazuju da zaustavljanje vozila i interakcija sa službenicima pravne službe pomaže u smanjenju problematičnih vozačkih ponašanja.

Primeri nesigurnih vozačkih ponašanja su prebrza vožnja, nepropisne promene traka, preticanje ili skretanje, vožnja pod uticajem droga ili alkohola, korišćenje mobilnog uređaja, nepoštovanje obaveze nošenja sigurnosnog pojasa, itd.

Svake godine, Nedelja operacije bezbednog vozača fokusira se na određeno nesigurno vozačko ponašanje kako bi skrenula pažnju na opasnosti takvog ponašanja. Ove godine, fokus će biti na prebrzoj vožnji. CVSA nastavlja da se fokusira na prebrzu vožnju jer je ona i dalje prisutan problem na našim putevima. Prebrza vožnja povećava učestalost i ozbiljnost saobraćajnih nezgoda, a nesigurne brzine su dobro dokumentovan faktor u slučajevima smrtnih ishoda i povreda.

Prošle godine, Američko ministarstvo saobraćaja pokrenulo je Nacionalnu strategiju bezbednosti puteva, sveobuhvatan pristup značajnom smanjenju teških povreda i smrtnih slučajeva na auto-putevima, putevima i ulicama. Deo pristupa ministarstva pod nazivom Sigurnosni sistem je promovisanje bezbednih brzina u svim saobraćajnim okruženjima putem ciljane edukacije, kampanja informisanja i sprovođenja zakona. Program Operacija bezbednog vozača CVSA podržava ovu strategiju kroz fokus na prebrzu vožnju i druge nesigurne vozačke ponašanja tokom inicijative sprovođenja zakona tokom cele nedelje, kao i kroz kontinuirani angažman u poboljšanju bezbednosti puteva putem obrazovanja vozača i interakcija sa pravnom službom. Nedelja operacije bezbednog vozača ima za cilj poboljšanje bezbednosti puteva podsećanjem vozača putem komunikacije o bezbednosti vozača i obrazovanja da prilagode svoje brzine, kao i reagovanje na prebrzu vožnju putem reaktivnog sprovođenja zakona.

Pored sprovođenja saobraćajnih propisa, edukacija i podizanje svesti o bezbednosti vozača su ključni element Programa Operacija bezbednog vozača. CVSA nudi besplatne razglednice Nedelje operacije bezbednog vozača svojim članovima u industriji i pravnoj službi. Razglednice su dostupne na engleskom, francuskom i španskom jeziku. Poručite razglednice za Nedelju operacije bezbednog vozača 2023.

Operacija bezbednog vozača je program CVSA koji ima za cilj smanjenje nesigurnih vozačkih ponašanja putem sprovođenja saobraćajnih propisa i obrazovanja svih vozača o načinima sigurnog deljenja puteva.

CVSA

COMMENTS

WORDPRESS: 0