Kalifornija: Vlasnici restorana u velikim problemima zbog minimalne satnice od 20 dolara

Kalifornija: Vlasnici restorana u velikim problemima zbog minimalne satnice od 20 dolara

Ovo su novi zakoni koji stupaju na snagu u Ilinoisu od 1. Jula
Ilinois započeo isplatu dodatnih $300 pomoći za period od 6 nedelja
Nezaposleni Amerikanci mogu dobijati naknade za nezaposlene i ako odbiju posao zbog straha od Covid-a

Prošlo je skoro mesec dana otkako je Kalifornija povećala minimalnu platu u određenim restoranima, što je mnogima skrenulo pažnju na dugo očekivanu korekciju.

Ali za neke — i ne samo za vlasnike franšiza brze hrane — novo povećanje naknada označava ključnu tačku za restorane da ostanu konkurentni u već ionako teškom postpandemijskom okruženju. Industrija poznata po tankim maržama ponovo je prinuđena da napravi finansijska i operativna prilagođavanja kako bi opstala, a da pritom ne ugrozi očekivanja potrošača.

Vlasnici se suočavaju sa izazovima da balansiraju rastuće troškove i zadovolje kupce. Neki kupci su već osetili teret povećanih troškova, kako je nedavno izvestio Wall Street Journal, što su vlasnici restorana i rukovodioci lanaca poput Chipotle-a i McDonald’s-a upozorili da bi moglo uslediti kao rezultat glasanja države da poveća minimalnu platu sa 16 na 20 dolara po satu u lancima restorana sa najmanje 60 lokacija širom zemlje.

Iako je još uvek prerano da se zna kako je povećanje plate uticalo na konkretne podatke o zapošljavanju ili osoblju, prema predstavniku Nacionalne asocijacije restorana, konkretni podaci će biti dostupni iz Biroa za radnu statistiku sledećeg meseca u aprilskom izveštaju o zapošljavanju, što može pomoći da se jasnije sagleda uticaj novog zakona.

abcnews.go.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0