Kako otvoriti bankovni račun za LLC kompaniju – Evo najbitnijih informacija

Kako otvoriti bankovni račun za LLC kompaniju – Evo najbitnijih informacija

Property Tax – Porez na imovinu u Americi. Sve što treba da znate
WalletHub – Najbolji gradovi za život u Americi!
Posle nekoliko meseci pada, cene nekretnina u SAD ponovo rastu

Otvaranje bankovnog računa LLC kompanije ne bi trebalo da bude teško, pod uslovom da istražite sve informacije i donesete odgovarajuće papire.

Bilo da se radi o uplati čeka klijenta ili o plaćanju poslovnih troškova, moraćete da otvorite poslovni bankovni račun na ime vašeg društva sa ograničenom odgovornošću (LLC). Ovo može delovati zbunjujuće, pogotovo u danima kada tek započinjete svoje poslovanje i trudite se da obavite sve neophodnosti koje država od vas zahteva, ali je neophodno.

Man at counter paying with credit card

Osnivanjem LLC preduzeća, osnovali ste poseban poslovni subjekt koji vam pruža zaštitu od ograničene odgovornosti. Pošto je vaše poslovanje odvojeni subjekt od vas, od vas se traži da odvojite svoje poslovne finansije od ličnih finansija. Iako je možda primamljivo da svoja poslovna sredstva spojite sa ličnim sredstvima, time rizikujete da ugrozite zaštitu ograničene odgovornosti koju imate.

Pored zakonskog zahteva da se vodi poseban bankovni račun za vaše društvo sa ograničenom odgovornošću (DOO, odnosno LLC), postoje i praktični razlozi za posedovanej posebnog poslovnog bankovnog računa:

  • Lakše ćete izračunati poreze koje dugujete. A ako unajmite računovođu, to znači da nećete morati da ga plaćate da razvrstava vaše poslovne troškove od vaših ličnih
  • Vaše poslovanje će biti shvaćeno kao ozbiljno i profesionalno poslovanje koje će, kao i Vi, dobiti više poštovanja i poverenja od klijenata i dobavljača ako je vođeno na pravi način. Na primer, vaše poslovne transakcije su plaćane čekovima na ime vaše kompanije
  • Razvićete odnos sa bankom koji može biti od neprocenjive vrednosti ako vam u budućnosti bude potreban poslovni zajam

Kako otvoriti bankovni račun LLC preduzeća

Iako otvaranje bankovnog računa LLC preduzeća nije tako jednostavno kao otvaranje ličnog bankovnog računa, ne bi trebalo da vam oduzima previše vremena, pod uslovom da uradite odgovarajuće istraživanje i donesete prave papire u banku.

Svi poslovni bankovni računi nisu jednaki. Postoji veliki broj opcija bankovnih računa i moraćete da istražite da biste videli koji račun odgovara vašim potrebama.

Postoje različite strukture naknada i opcije usluga. Takođe ćete morati da odlučite o stvarima kao što su zaštita od prekoračenja, mogućnost pisanja čekova sa računa ili debitna kartica koja ide uz vaš nalog. Da li će vam trebati samo jedan nalog ili nekoliko? Da li će vam minimalni saldo odgovarati? Koje su ukupne naknade koje možete očekivati da platite u proseku u mesecu? Sve su ovo pitanja koja će vam pomoći da odlučite koja vrsta bankovnog računa će najbolje funkcionisati za vaše poslovanje.

Koja dokumentacija je potrebna banci?

Close-up of concentrated young bearded manager sitting at desk in office and analyzing document content

Kada saznate koji bankovni račun želite da otvorite, pozovite svoju banku da vidite koja vrsta dokumentacije je potrebna da biste otvorili poslovni bankovni račun za LLC preduzeće. Vaša banka će verovatno zahtevati da ponesete sledeća dokumenta:

  • Kopiju statuta vašeg LLC preduzeća, sertifikat o osnivanju ili ekvivalentan dokument, u zavisnosti od države u kojoj ste registrovali svoje LLC preduzeće
  • Federalni identifikacioni broj poreskog obveznika vašeg LLC preduzeća (EIN ili identifikacioni broj poslodavca)
  • Vaš LLC ugovor o radu ili neki drugi dokument koji navodi ko je ovlašćen da potpisuje u ime vašeg LLC preduzeća

Vaša banka takođe može imati dodatne zahteve za dokumentaciju, tako da je važno da prvo pozovete kako biste bili sigurni da ste na vreme pripremeljeni za sve što vas očekuje.

Otvaranje bankovnog računa LLC preduzeća

Kada prikupite svu odgovarajuću dokumentaciju, možete se sastati sa svojim bankarskim službenikom da otvorite bankovni račun za svoje LLC preduzeće. Ako unapred uradite svoje istraživanje i ponesete svu potrebnu dokumentaciju sa sobom, ovaj poslednji korak u procesu će biti lak.

Ne samo da je poseban bankovni račun uslov za vaše LLC preduzeće, već će vam takođe pomoći u mnogim praktičnim aspektima vođenja vašeg poslovanja, kao što su računovodstvo troškova, plaćanje vaših poslovnih računa i čuvanje uplata vaših klijenata. Pored toga, odgovorno korišćenje vašeg bankovnog računa pomoći će vam da uspostavite čvršći odnos sa bankom, što će biti posebno dragoceno ako vaše LLC preduzeće bude imalo kreditne potrebe u budućnosti.

 

Izvor: Legalzoom.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0