Kada će se ponovo otvoriti restorani u Čikagu? Evo šta kaže guverner Ilinoisa

Kada će se ponovo otvoriti restorani u Čikagu? Evo šta kaže guverner Ilinoisa

Da li biste živeli ovde? Ovi gradovi u Americi imaju ekstremne vremenske uslove
Leto 2022: Ovo su besplatni dani za muzeje u Čikagu
Razmatra se zakon koji će uticati na stotine hiljada porodica sa decom

Kako se primarni pokazatelji epidemiološke situacije u državi Ilinois postepeno poboljšavaju, postavlja se pitanje kada bi restorani u Ilinoisu ponovo mogli da nastave sa radom u zatvorenom?

Prema rečima guvernera J.B. Pritzkera, odgovor nije tako jednostavan.

Trenutno se Ilinois nalazi u fazi 3, ali čak i ako se država vrati na nivo 2, rad restorana u zatvorenom prostoru i dalje bi bio pod znakom pitanja. Prema podacim sa sajta odeljenja za javno zdravlje Illinois-a, restorani će moći da nastave sa radom unutar svojih objekata tek kada se država vrati u fazu 1 ponovnog otvaranja ali će i tada raditi sa ograničenim kapacitetom.

Ono što ne želimo da radimo je da se pomeramo napred i nazad između nivoa 3, nivoa 2, pošto u ovim fazama ni u kom slučaju ne bi otvorili barove i restorane,” rekao je Pritzker u sredu. “Želimo da sve otvorimo što je pre moguće. Idemo, generalno govoreći, u pravom smeru.”

Pritzker je primetio da su, dok su neki pokazatelji u padu, broj hospitalizacija porastao je tokom poslednjih nekoliko dana.

To je zabrinjavajuće“, rekao je guverner. “Dakle, budno ćemo ga pratiti. Ja sam prvi koji želi da sve regije pomeri ponovo na nivo 2 i nivo 1 i da se cela država vrati u fazu 4 što je pre moguće, ali takođe želimo da budemo sigurni da smo pobedili ovaj sve veći broj slučajeva i sve veći broj hospitalizacija.

Pritzker je rekao da će pažljivo posmatrati brojeve obolelih tokom i nakon praznika i da će nakon toga u saradnji sa zdravstvenim ekspertima doneti odluku o eventualnom povratku u fazu 4 i ponovnom otvaranju restorana i barova za rad u zatvorenom prostoru.

Izvor: NBC Chicago

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0