Južna Karolina ima 1,8 milijardi dolara na računu za koje ne zna odakle dolaze niti čije su

Južna Karolina ima 1,8 milijardi dolara na računu za koje ne zna odakle dolaze niti čije su

Stanovnici Čikaga se masovno sele u predgrađa
Da li je neophodno da zakažete termin za REAL ID u Ilinosu?
25 poslova koje možete raditi od kuće. Aplicirajte već danas!

Južna Karolina je prikupila oko 1,8 milijardi dolara na bankovnom računu tokom protekle decenije – i ne zna odakle novac potiče ili gde je trebalo da ide.

“Kao da idete u svoju banku i predsednik banke vam kaže da imamo puno novca u sefu, ali jednostavno ne znamo kome pripada,” rekao je republikanski senator Larry Grooms, koji predvodi senatski odbor koji istražuje problem.

Bankovni račun, koji sada ispituju državni i privatni računovođe, poslednja je nevolja sa knjigama države i dolazi nakon što je prošle godine glavni računovođa Južne Karoline podneo ostavku. U tom slučaju, izabrani republikanski kontrolor general Richard Eckstrom podneo je ostavku nakon što je njegova agencija počela dvostruko da knjiži novac na računima visokog obrazovanja, što je dovelo do greške od 3,5 milijardi dolara koja je bila samo na papiru.

Greška na papiru počela je tokom desetogodišnje tranzicije ka novom sistemu računovodstva, koja je počela 2007. godine, prema Južnoj Karolini Daily Gazette.

Ali 1,8 milijardi dolara uključuje stvarni novac koji je položen na bankovni račun. Sada zakonodavci pitaju zašto je novac prvobitno tamo stavljen i zašto zvaničnici nikada nisu rešili problem.

cbsnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0