Jesen u Ilinoisu – 7 mesta koje morate da posetite ove godine!

Jesen u Ilinoisu – 7 mesta koje morate da posetite ove godine!

Da li će uskoro biti ukinuta zabrana putovanja u Ameriku iz zemalja EU?
10 američkih gradova za koje niste čuli, a koje bi trebalo da posetite
Devet najlepših i najčešće fotografisanih planina u Sjedinjenim Državama
Jesen je doba godine kada se Illinois probudi i počne da sija. Priroda, agrikultura i čitav niz raznih avantura koje zaista treba probati.
Kada jesen stigne u Illinois boje drveća presijavaju se od narandžaste, žute,braon i crvene nijanse. Jesen je kalendarski tek pokucala na vrata i to je  pravo vreme da pročitate ovaj članak i planirate svoj put kroz naš prelepi Ilionois.

Great Pumphin Patch

Svake godine u septembru i oktobru na farmi na jugu se okupe hiljade ljudi da istraže više od 300 vrsta tikve i bundeve iz preko 30 zemalja sveta. Tada zastanete i ne znate čemu pre da se divite, nizu šatora sa hranom, životinjama, dobroj atmosferi festivala sa muzikom uzivo. Uživajte u duhu bundeva i pripremite se za Noć veštica.
Great River Road Chicago Glasnik

Great River Road

Ne shvatite nas pogrešno – vožnja ovim putem je veličanstveno iskustvo koje treba probati makar jednom godišnje ali u jesen postoji neka magija. Bilo da krenete iz Galena i idete dole ka Cairu ili na drugu stranu, to je put koji ćete pamtiti godinama koje dolaze.

Jonamac Orchard

Jedna od najvećih radosti jeseni je berba svežeg voća kao što su jabuke.Tri generacije McArtor porodice radi na ovoj Farmi i uzgaja više od 20.000 stabala jabuka u više od 30 različitih vrsta. Između kasnog avgusta i kasnog oktobra možete da izaberete sopstvene jabuke, da ih sami uberete i da se zabavite.

Scarecrow-Fest Chicago Glasnik

St. Charles Scarecrow festival

Iako možda ne pravite sopstvena strašila, ne mora da znači da ne možete posetiti mesto koje je postalo poznato baš zbog toga. Ovde  postoji šansa da napravite sopstveno strašilo sa osnovnim delovima koje možete sami poneti ili koje ćete tamo nabaviti. Organizuje se i oficijalno takmičenje sa više od 100 ručno izrađenih i mehaničkih strašila koje možete videti.

 Corn Maze

Illinois je jedan od najvećih proizvođača kukuruza u Sjedinjenim Državama odmah posle Ajove , ali postoji mnogo više zabave u uzgajanju kukuruza nego u bilo čemu drugom. Mnoge farme su napravile sopstvene lavirinte kroz polja kukuruza,samo da bi se dobro zabavili. Izgubite se, zabavite se i uživajte radeći to.

corn maze chicago glasnik

Fresh farms

Illinois ima više od 72.000 registrovanih farmi, više nego što bi bilo koja osoba mogla da poseti u svom životu. Obilazak jedne ili  dve farme mođe vam doneti najveće i često najukusnije avanture. Jesen je pravo vreme da se posete Farme i da se probaju sveži domaći proizvodi. Malo da se izađe iz gradske vreve  i da se uživa u agroturizmu.

Shawnee National forest

 Zima je na putu, i to je vreme kada ćemo se uglavnom kriti u svojim kućama, i zbog toga je jesen poslednja šansa koju treba da iskoristimo u prirodi, na lepom vremenu. Srećom to može da bude jedno od najlepših godišnjih doba! Sve one boje jeseni koje smo pomenuli na početku – u punoj su snazi upravo u ovom nacionalnom parku! Niste ubeđeni? Jesen je odlično vreme da se poseti jedna od 11 vinarija koje vode porodice koje žive ovde, takođe ovo je na krajnjem jugu pa je znatno toplije nego u severnim delovima zemlje. To je odličan razlog da odmah krenete u avanturu

autumn chicago glasnik

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar

    Slike su prelepe kao i mesta ali tesko danas u vreme Covid-19 mozes slobodno da putujes.Ja razmisljam da iznajmim veci auto u MMS Auto rent a car pa da sa porodicom obidjemo Drinu,Taru,Zlatibor i Kopaonik.