Jedan od tri Amerikanaca između 18 i 24 godina nema nikakav prihod

Jedan od tri Amerikanaca između 18 i 24 godina nema nikakav prihod

Test za dobijanje američkog pasoša. Proverite vaše znanje i saznajte da li ste spremni da postanete američki državljanin
Imigracioni sudovi širom Amerike ponovo se otvaraju uprkos pandemiji
Da li je protivzakonito zagrevati automobil u Ilinoisu? Evo šta kaže zakon

Generacija Z bi mogla da preoblikuje poslovni svet — ali samo ako imaju posao. A za mnoge, to možda nije slučaj.

Nova istraživanja Instituta za ekonomsku jednakost Federalnih rezervi St. Louisa istražila su izazove sa kojima se mladi uzrasta od 18 do 24 godine suočavaju u današnjoj ekonomiji. Otkrili su da više od jednog od tri nema nikakav prihod.

Posebno su se fokusirali na grupu nazvanu “isključena omladina,” koja ne radi niti je u školi. Od 2022. godine, isključena omladina čini 13% ove starosne grupe; taj procenat se generalno povećava od 1998. godine, prema proračunima Federalne rezerve iz Dallasa.

Federalne rezerve Dallasa su otkrile da je, čak i nakon pada posle pandemije, stopa omladine bez prihoda porasla od kraja 1990-ih.

Istovremeno, stope upisa na fakultete opadaju dok se mlađi Amerikanci pitaju da li je nastavak obrazovanja vredan toga, naročito usred sve većeg krize studentskih dugova. Za mnoge pripadnike generacije Z, ostajanje u školi nije važno.

Nedostatak prihoda negativno utiče na sposobnost mnogih mladih odraslih da grade budućnost. Za mlade odrasle osobe, srednja neto vrednost domaćinstva iznosila je samo 11.200 dolara u 2022. godini, prema analizi St. Louis Fed-a na osnovu Istraživanja finansija potrošača Federalnih rezervi, što je mnogo niže od prosečne neto vrednosti američkog domaćinstva koja iznosi 192.100 dolara.

Ulazak u odraslo doba bez posla ili bilo kakvog izvora prihoda može imati značajne posledice za mlade kasnije u životu. Na primer, kako istraživanje objašnjava, nedostatak finansijske stabilnosti znači nedostatak ušteđevine — neće moći da ulažu u penziju i “investiraju u svoju budućnost,” bilo kupovinom kuće ili pokretanjem posla.

Dok su mladi i stariji odrasli imali slične stope depresije do 2017. godine, razlika se pojavila nakon tog perioda i do 2022. godine mladi Amerikanci su mnogo češće prijavljivali depresiju nego stariji odrasli, prema analizi St. Louis Fed-a na osnovu Nacionalne zdravstvene ankete.

businessinsider.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0