Javni bazeni u Čikagu otvaraju sezonu danas – sa značajnom promenom

Javni bazeni u Čikagu otvaraju sezonu danas – sa značajnom promenom

7 urbanih legendi Čikaga koje nikad nećete zaboraviti
9 stvari koje verovatno niste znali o Nikoli Tesli
USCIS: Objavljena nova pravila, pojedini imigranti moći će do zelene karte bez intervjua

Počevši od danas, 77 gradskih otvorenih i zatvorenih bazena biće otvoreno šest dana u nedelji zahvaljujući obimnom zapošljavanju spasilaca, rekli su zvaničnici gradskog parka.

Stanovnici Čikaga će moći da se rashlade od temperatura od 90 stepeni posetom gradskim javnim bazenima od danas, kada će biti otvoreni za sezonu.

Gradskih 77 otvorenih i zatvorenih bazena biće otvoreno šest dana u nedelji zahvaljujući povećanju broja spasilaca, rekli su zvaničnici gradskog parka. Većina gradskih bazena bila je otvorena najmanje pet dana u nedelji u 2023. godini.

Pre leta, Gradski park Čikaga je izvestio o sezonskom zapošljavanju spasilaca, navodeći napore poput kampanje za zapošljavanje „Tvoj savršen letnji posao“ i novog stipendijskog programa za obuku spasilaca „Lifeguard Explorer Training Program“.

Pored desetina bazena, plivači će imati i drugu opciju.

Plaža Humboldt, jedina veštačka unutrašnja plaža, takođe će se otvoriti u ponedeljak posle četvorogodišnje pauze. Sve plaže, uključujući plažu Humboldt, su zaposlene i otvorene svakodnevno, od 11.00 do 19.00 časova.

Sezona bazena i plaža traje do Dana rada (Labor day).

NBC5 Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0