Jaka kiša i oluje moguće su dok ostaci uragana Beryl putuju prema Čikagu

Jaka kiša i oluje moguće su dok ostaci uragana Beryl putuju prema Čikagu

Zašto je Ilinois jedna od 6 preostalih država sa obaveznim nošenjem maski u zatvorenom?
Najbolje knjige čija je radnja smeštena u Čikagu
NASA otkrila planetu na kojoj godina traje 11 dana

Beryl je izazvao prekide u snabdevanju strujom za milione stanovnika Teksasa u ponedeljak nakon što je stigao na kopno duž obale Meksičkog zaliva.

Kiša i oluje sa grmljavinom povezane sa sistemom niskog pritiska nekadašnjeg uragana Beryl se očekuju da putuju prema Čikagu danas, donoseći mogućnost jake kiše i rizik od poplava u region.

Beryl je stigao na kopno kao uragan kategorije 1 u Teksasu u ponedeljak ujutru, i prouzrokovao je prekide u snabdevanju strujom, obilne padavine i upozorenja na tornado u južnom delu Amerike.

Taj olujni sistem će nastaviti da se kreće prema severu i očekuje se da bi mogao uticati na područje Čikaga u utorak, pa čak i u sredu ujutru.

Očekuje se da će se kiša pojačati tokom popodneva i večeri, i može čak izazvati oluje dok nastavlja svoje kretanje prema severu. Ta jaka kiša može izazvati lokalne probleme sa poplavama.

Olujni sistem će se polako povlačiti prema istoku, vetrovi će se menjati sa jezera Michigan u sredu, donoseći hladnije temperature u region na kratko vreme. Najviše temperature se očekuju da dostignu samo do 70 stepeni u sredu, ali to neće dugo trajati.

NBC5 Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0