Izvršni direktor najavio bankrot Yellow-a, jedne od najvećih  trucking kompanija u SAD

Izvršni direktor najavio bankrot Yellow-a, jedne od najvećih trucking kompanija u SAD

USCIS zvanično potvrdio zahtev CDC-a. Svi kandidati za zelenu kartu od 1. oktobra moraju biti u potpunosti vakcinisani
Nova McDonald’s ponuda obroka od 5 dolara kreće od sutra
Najbolji grad na svetu za rad na daljinu je u Americi – a nije Njujork ili LA

Visoki zvaničnik kompanije Yellow obavestio je svoje osoblje u sredu da će poslednji radni dan biti petak, a da će kompanija podneti zahtev za bankrot u ponedeljak, potvrdila su tri zaposlena koja su prisustvovala video pozivu.

Yellow je treća najveća kompanija za LTL prevoz zapošljava oko 30.000 radnika, uključujući oko 22.000 članova sindikata Teamsters. Ova trucking kompanija ostvarila je operativni prihod od 5,245 milijardi dolara u 2022. godini.

Zaposlenima u prodaji je odobreno da obaveste klijente o planovima za bankrot i da uzmu plaćeno odsustvo tokom preostalog dela nedelje.

Na sastanku kasnije u sredu, kako je preneo video snimak sastanka koji je videla FreightWaves i dvoje prisutnih zaposlenih, viši potpredsednik prodaje rekao je zaposlenima da povuku izjavu o bankrotu. Rekla je da “isprave” svakog klijenta koji je prethodno obavešten o mogućem bankrotu i podele sledeću izjavu:

“Razgovori Yellow-a sa sindikatom IBT (International Brotherhood of Teamsters) su u toku. Kao što je ranije navedeno, u skladu sa fiduciarnom odgovornošću izvršnih direktora kompanije, kompanija nastavlja da se priprema za različite mogućnosti.”

Predstavnik Yellow-a je podelio istu izjavu kada se FreightWaves obratio za komentar kako bi saznao više o poruci da kompanija može podneti zahtev za bankrot u ponedeljak.

Potpredsednik usluga tehnologije u Yellow-u je takođe rekao svom timu istu izjavu u sredu popodne, prema rečima jednog zaposlenog u Yellow-u. Taj zaposleni je rekao da je ranije taj dan njegov šef savetovao tim da se pripreme i pošalju svoje CV-jeve, jer bi bankrot mogao da se dogodi u bilo kom trenutku.

Freightwaves

Balkan Truckers

COMMENTS

WORDPRESS: 0