Izdato upozorenje o nestašici dizela na istočnoj obali Amerike

Izdato upozorenje o nestašici dizela na istočnoj obali Amerike

Gorivo u Americi poskupelo za dolar i 30 centi u odnosu na prošlu godinu
Doček Nove godine: Čikago planira najveći vatromet na obali jezera u istoriji
Razlike između W-2 i 1099 poreskih obrazaca – Evo sta je sve neophodno da znate

Velika kompanija za logistiku izdala je upozorenje o snabdevanju dizelom.

Mansfield Energy je 25. oktobra izdao upozorenje o snabdevanju tržišta dizel goriva na istočnoj obali. Kompanija je opisala trenutno tržište goriva kao „brzo razvijanje“ i napomenulo da „tržišta sada vide izuzetno visoke cene na severoistoku zajedno sa prekidima snabdevanja duž jugoistoka“.

Države uključene u upozorenje Mansfield Energy-ja su Severna Karolina, Južna Karolina, Virdžinija, Tenesi, Džordžija, Alabama i Merilend.

Mansfield Energy je ukazao na „lošu ekonomiku transporta cevovoda i istorijski niske zalihe dizela“ koje „prete da izazovu nestašice na različitim tržištima širom jugoistoka“.

Uprava za energetske informacije (EIA) je 14. oktobra izvestila da SAD imaju rezervu dizel goriva od samo 25 dana. Bela kuća je obećala da će pratiti snabdevanje i navodno radi na povećanju rezervi goriva.

U ponedeljak ujutru, nacionalna prosečna cena za galon dizela bila je 5,309 dolara, prema AAA, što je neznatno manje u odnosu na prošlu nedelju, ali znatno više u odnosu na prošlomesečnu prosečnu cenu od 4,876 dolara.

COMMENTS

WORDPRESS: 0