Istraživanje – Svaki treći Amerikanac bi dao otkaz kada bi radna nedelja trajala 4 dana

Istraživanje – Svaki treći Amerikanac bi dao otkaz kada bi radna nedelja trajala 4 dana

DHS predlaže povećanje naknada za produženje H-1B i L-1B viza
Spajaju se Frontier i Spirit. Biće to peta najveća avio-kompanija u Americi
Grad Čikago ulazi u treću fazu otvaranja 3. juna!

Četvorodnevna radna nedelja postaje sve popularnija u svetu, a mnogi su spremni da daju otkaz zbog ovog benefita. Prema istraživanju Monster-a, 61% radnika bi radije imalo četvorodnevnu radnu nedelju nego tradicionalnu petodnevnu, dok bi 33% dalo otkaz zbog mogućnosti skraćenog radnog vremena.

Prema stručnjaku za karijeru Vicki Salemi, ovaj trend ukazuje na to da radnici sve više vrednuju svoje vreme van radnog vremena. Osim toga, polovina ispitanih radnika smatra da bi bili produktivniji sa skraćenom radnom nedeljom. Globalni eksperimenti sprovedeni na ovu temu pokazali su da su radnici manje iscrpljeni, angažovaniji i zadovoljniji poslom i ličnim životom. Takvi eksperimenti su doveli do veće produktivnosti, većeg prihoda i manjeg prometa u poslovanjima.

business woman arriving to the office and greeting a coworker at her desk - lifestyle at the place of work

Zakonodavci u Merilendu predstavili su novi zakon koji podstiče poslodavce da eksperimentišu sa skraćenom radnom nedeljom bez smanjenja plata i beneficija. Takođe, kalifornijski kongresmen Mark Takano ponovo je predstavio Zakon o 32-časovnoj radnoj nedelji u Kongresu, koji bi smanjio standardnu definiciju radne nedelje sa 40 na 32 sata. Više kompanija eksperimentiše sa skraćenom radnom nedeljom, posebno u izazovnom ekonomskom okruženju, a 56% radnika kaže da bi prihvatilo smanjenje radnog vremena bez smanjenja plata.

Više kompanija može eksperimentisati sa skraćenom radnom nedeljom, posebno ako ne mogu da daju povišice ili unapređenja u izazovnom ekonomskom okruženju. Udeo kompanija koje nude beneficije od 4 dana u radnoj nedelji dostigao je prag od 10% po prvi put prošle godine, prema nedavnom izveštaju Payscale. Struktura skraćene radne nedelje može mnogo da varira, pri čemu se neke kompanije odlučuju za četiri 10-časovna dana, a druge smanjuju na 32-časovnu radnu nedelju, na primer. Većina radnika iz ankete Monster, 56%, kaže da bi bili spremni da rade duže dane kako bi imali trodnevne vikende svake nedelje. Neki od ovih radnika možda već rade po 10 sati, kaže Salemi, i vide vrednost u tome da jedan ceo dan posvete sebi čak i nakon 40 sati nedeljno.

Više od jedne trećine priznaje da ionako nisu produktivni svih pet dana u nedelji. Nekih 15% kaže da su se bavili takozvanim „minimalnim ponedeljkom“, novoj popularnoj reči koja opisuje minimalan posao ponedeljkom i produktivan ostatak nedelje; u međuvremenu, 22% radnika kaže da su fokusirani na početak nedelje, ali da bi mogli biti manje produktivni petkom.

Mala većina, 53 odsto ljudi, kaže da su produktivni svih pet dana radne nedelje.

Sve u svemu, otprilike četiri od 10 ljudi iz ankete Monster reklo je da bi se radije pridržavali tradicionalne petodnevne nedelje.

 

Izvor: Cnbc.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0