Istorijski dan – American Queen Voyages kruzer isploviće danas sa čikaškog Navy Pier-a

Istorijski dan – American Queen Voyages kruzer isploviće danas sa čikaškog Navy Pier-a

Dan koji je promenio istoriju Čikaga – Veliki požar 1871.godine
Najčudniji zakoni u Americi zbog kojih možete biti uhapšeni ili kažnjeni
Vlasnik ste kompanije u SAD i želite da zaposlite radnike koji žive u Srbiji? Ministarstvo rada Sjedinjenih Država kaže da je ovo – legalno!

Čikago možda ne može da parira luci Majamiju, pa čak ni Bajonu u Nju Džersiju, ali će u četvrtak pravi brod za krstarenje biti usidren na čikaškom Navy Piery i ugostiće zvaničnike grada Čikaga i promotere turizma. Može li ovo biti nova era za ljubitelje plovidbe po Velikim jezerima uz koktele, večeru i prenoćište?

Svakako se nadamo da je to ono što najavljuje dolazak Ocean Voyager-a, broda koji pripada American Queen Voyages, privatne pomorske kompanije sa sedištem u San Francisku pod nazivom Hornblower Group. Brod, dovoljno mali i okretan da se kreće kroz komplikovane sisteme zaključavanja Velikih jezera, ima mesta za oko 200 putnika koje opslužuje posada od 84 člana.

Plan puta broda iz Čikaga uključuju zaustavljanje na ostrvu Mackinac i Sault Ste. Mari, Mičigen i Litl struj, Ontario, zajedno sa Nijagarinim vodopadima, Torontom i Montrealom. Neka krstarenja počinju i završavaju se u Čikagu; drugi završavaju na drugom mestu.

Čak su i Detroit i Klivlend stajališta na nekim krstarenjima.

Velika jezera su mnogo nedovoljno iskorišćeno mesto za krstarenje, koje nudi dve zemlje, prelepe obale, velike gradove i neke divne vidike

Za Navy Piery i Čikago, kruzer predstavlja novu turističku priliku koja koristi prekrasan ulaz na obalu grada, do sada uglavnom rezervisan za vlasnike privatnih čamaca i one na popodnevnom izletu. Putnici na krstarenju su obično imućni turisti koji troše novac na destinacijama, posebno na mestima ukrcavanja i iskrcavanja, gde često koriste nekoliko dodatnih dana, pomažući restoranima, hotelijerima i kulturnim atrakcijama.

Ocean Voyager je možda čudno ime za brod koji plovi Velikim jezerima, ali zaslužuje dobrodošlicu grada.

Chicago Tribune

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0