Isključite kameru sa WiFi-a i uklonite je sa vrata: Veliki sigurnosni propusti ovih proizvođača

Isključite kameru sa WiFi-a i uklonite je sa vrata: Veliki sigurnosni propusti ovih proizvođača

Najlakši način da obnovite svoj američki pasoš
National Geographic snimio spektakularnu emisiji o Srbiji iz vazduha
Čikago: Evo kako da obezbedite besplatan ulaz na “Winterland”

Neke kamere za video nadzor koje prodaje Amazon i drugi online prodavci mogu imati sigurnosne propuste, uključujući mogućnost da stranac pregleda snimke sa uređaja osobe ili ih potpuno kontroliše.

Prema istraživanju objavljenom u četvrtak od strane Consumer Reports-a, pronađeni su problemi sa kamerama koje proizvodi kineska kompanija Eken Group Ltd., koja proizvodi video portafone pod imenima brendova EKEN i Tuck, među ostalima.

Inženjeri Stiv Blar i Dejvid Dela Roka otkrili su probleme dok su ocenjivali nekoliko video portafona za redovni program ocenjivanja Consumer Reports-a.

Istraživači su otkrili da kamerama za video nadzor vrata koje proizvodi Eken Group može upravljati aplikacija nazvana Aiwit. Rekli su da ljudi mogu napraviti nalog na aplikaciji i dobiti pristup obližnjoj kameri za video nadzor vrata povezivanjem sa drugim uređajem. To im omogućava da pregledaju snimke – ili pristupaju statičnim slikama – i isključe vlasnika sa uređaja.

Ako posedujete jedan od ovih video portafona, Consumer Reports preporučuje da ga isključite sa kućnog WiFi-a i uklonite sa vaših vrata. Organizacija je navela da je ocenila video portafone sa znatno boljom sigurnošću, a među njima su brendovi kao što su Logitech, SimpliSafe i Ring – koji zapravo pripada Amazonu.

fox10phoenix.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0