IRS: Poreske prijave se podnose od 29. januara

IRS: Poreske prijave se podnose od 29. januara

Istorija zelene karte – Evo kada i zašto je uvedena u upotrebu
Gradonačelnica najavila ponovno otvaranje restorana i barova u Čikagu
“Dara iz Jasenovca” ipak u borbi za Oskara

IRS je saopštio da će zvanično početi prihvatanje poreskih prijava za 2023. godinu u ponedeljak, 29. januara.

Iako zvanična obrada neće početi do tog datuma, agencija je navela da podnosioci prijava ne bi trebalo da čekaju da da počnu da rade na svojim prijavama. Većina kompanija koje pružaju usluge podnošenja poreskih prijava već su omogućile pristup obrascima za poresku godinu 2023. i jednostavno će ih zadržati dok IRS ne bude spreman za početak obrade.

Agencija je saopštila da će IRS Free File, namenjen poreskim obveznicima sa godišnjim prihodima od 79.000 dolara ili manje, takođe biti dostupan na IRS.gov od petka. Međutim, novi IRS Direct File pilot program, koji će omogućiti kvalifikovanim poreskim obveznicima da besplatno elektronski podnesu svoje poreze direktno IRS-u, neće biti potpuno implementiran do sredine marta.

“Kako naši napori za transformaciju uzimaju maha, poreski obveznici će i dalje videti značajno poboljšanje u radu IRS-a u narednoj sezoni podnošenja prijava”, rekao je komesar IRS-a Danny Werfel. “Zaposleni u IRS-u se trude da nova sredstva budu iskorišćena kako bi se pomoglo poreskim obveznicima da postupak pripreme i podnošenja poreskih prijava učini lakšim.”

Među poboljšanjima koje agencija ističe su proširene usluge ličnog kontaktiranja putem centara za pomoć poreskim obveznicima, povećana pomoć dostupna na besplatnoj telefonskoj liniji i proširena funkcija povratnog poziva za smanjenje značajnog vremena čekanja.

Agencija je navela da očekuje da će više od 128,7 miliona pojedinačnih poreskih prijava biti podneto do roka za porez od 15. aprila.

nbcnews.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0