IRS počeo sa slanjem debitnih kartica sa 1200$ pomoći

IRS počeo sa slanjem debitnih kartica sa 1200$ pomoći

Čikago očekuju dve snežne oluje do kraja nedelje
Zimska zabrana parkiranja preko noći u Čikagu počinje u sredu u 3 sata ujutro. Evo kako da izbegnete kaznu
Nakon novih CDC smernica vraćaju se maske širom Amerike. U Ilinoisu najviše zaraženih od maja

Milioni Amerikanaca koji još uvek očekuju svojih 1200$ pomoći od IRS-a u vidu najavljenog papirnog čeka, uskoro može zateći malo iznenađenje u njihovom poštanskom sandučetu.

Američko ministarstvo finansija najavilo je da će IRS ove nedelje početi da šalje četiri miliona paketa pomoći u vidu debitne kartice umesto papirnih čekova. Pomoću ovih kartica nazvanih „Economic Impact Payments“ (EIP) mogu se obavljati kupovine, podići gotovina iz bankomata ili prebaciti sredstva na vaš lični bankovni račun bez naknade. Takođe možete besplatno proveriti stanje na računu putem mobilne aplikacije ili telefona.

EIP kartice se mogu koristiti za plaćanje putem interneta, na bankomatima ili na bilo kojoj maloprodajnoj lokaciji na kojoj je Visa prihvaćena. Ova besplatna, pripejd kartica takođe pruža zaštitu potrošača uključujući zaštitu od prevare, gubitka i drugih grešaka. Sadrži uputstva o tome kako aktivirati i koristiti kartice.

Od sredine aprila, oko 140 miliona Amerikanaca primilo je pomoć u iznosu od 239 milijardi dolara, uglavnom direktnim depozitom.

COMMENTS

WORDPRESS: 0