IRS do sada obradio 54 miliona zahteva za povraćaj poreza. Ovo je prosečna isplata

IRS do sada obradio 54 miliona zahteva za povraćaj poreza. Ovo je prosečna isplata

Sam Bankman-Fried proglašen krivim za prevaru tešku 8 milijardi dolara
Deset najboljih američkih proizvođača automobila
Bank of America Čikaški maraton. Evo šta biste sve trebali da znati uoči predstojeće trke

Poreska uprava izdala je oko 54 miliona povraćaja poreza u vrednosti od oko 158 milijardi dolara.  17. marta, prosečan povraćaj iznosio je 2.933 dolara, što je manje u odnosu na 3.305 dolara u isto vreme prošle godine, izvestila je agencija u petak. Podnosioci zahteva su upozoreni da će povrat novca biti nešto manji u poređenju s prošlom godinom, a do sada je predviđanje bilo tačno za mnoge podnosioce zahteva.

Bill Smith, nacionalni direktor poreskih tehničkih usluga u Nacionalnoj poreskoj kancelariji CBIZ MHM, rekao je da su manji povraćaji za 2022. godinu verovatno zbog isteka olakšice za pandemiju. “To je jedino što znam kako bih to objasnio“, rekao je.

Podaci iz iste nedelje sezone podnošenja zahteva 2021.godine pokazuju sličan prosečan povraćaj novca kao i najnoviji podaci, rekao je Smith. Od 19. marta 2021.godine prosečan povraćaj iznosio je 2.929 dolara, samo 4 dolara manje od brojeva prijavljenih u petak.

Poreske olakšice za decu su se vratile na prethodni nivo, te je za 2022. godinu poreski kredit za decu iznosio najviše 2.000 dolara po detetu, dok je poreski kredit za dete i negu zavisnih lica iznosio 1.050 dolara po izdržavanom licu.

Ukoliko podnesete elektronski povraćaj bez grešaka sa direktnim depozitom za vašu uplatu, možete očekivati da dobijete povraćaj u roku od 21 dana od podnošenja, prema Poreskoj upravi. Međutim, kako se bliži krajnji rok za porez, Poreska uprava je do 17. marta izdala otprilike 54 miliona povraćaja sredstava u vrednosti od oko 158 milijardi dolara.

Poreski stručnjaci savetuju da se poreski obveznici pridržavaju datuma i rokova za podnošenje poreske prijave kako bi dobili brži povraćaj novca. Takođe, savetuje se da se poreski obveznici raspitaju o mogućim poreskim olakšicama kako bi maksimalno iskoristili svoja prava.

Calculator with the word tax written in wooden block letters

Kako do bržeg povrata poreza

Iako je Poreska uprava primila 0,5% manje prijava u odnosu na prošlu godinu, agencija je 17. marta obradila 1,6% više prijava, prema poslednjem izveštaju.

Generalno, možete očekivati povraćaj novca u roku od 21 dana – pod pretpostavkom da ste podneli elektronski povraćaj bez grešaka sa direktnim depozitom za plaćanje.

Podnosite elektronske zahteve i prijave kad god je moguće, ako možete“, rekao je Eric Bronnenkant, šef Poreske uprave u Betterment-u, savetnik za digitalne investicije, napominjući da su povrati u papirnoj formi predstavljali problem za Poresku upravu.

Možete izbeći nepotrebna kašnjenja tako što ćete pregledati sve detalje o povratku, uključujući vašu adresu, broj socijalnog osiguranja i detalje direktnog depozita, rekao je on.

Status povraćaja možete da proverite u koristeći online alat „Gde je moj povraćaj?“ (klikom OVDE) ili preko IRS2Go aplikacije (klikom OVDE). Ali moraćete da sačekate 24 sata nakon elektronskog podnošenja prijave za 2022. godinu i tri do četiri dana nakon e-podnošenja povrata za 2020. i 2021. godinu. Za ažuriranje papirne verzije zahteva može biti potrebno do četiri nedelje.

Ako želite da proverite status povraćaja poreza, najbolje je da to uradite online, koristeći ove alate. Ukoliko vam status bude pokazao da postoje problemi ili kašnjenja, obratite se Poreskoj upravi kako biste ih rešili i dobili povraćaj što pre.

 

Izvor: Nbcmiami.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0