Intervju: Milica Vrzić – mlada srpska glumica na putu do svetla Holivuda

Intervju: Milica Vrzić – mlada srpska glumica na putu do svetla Holivuda

Intervju: Nevena Ristić – autorka bloga “Američki San”
Intervju: Ivana De Armas – Srpkinja koja oživljava platna, zidove i modu “Magičnog grada”!
Upoznajte Gordanu Draganić, mladu srpsku umetnicu iz Čikaga!

Beograđanka Milica Vrzić već nekoliko godina živi i stvara u Sjedinjenim Državama. Dugi niz godina pohađala je škole glume u Srbiji, nakon čega se iz srednje škole zaputila za Ameriku gde je nastavila svoju umetničku karijeru.

Glumom sam počela da se bavim kada sam imala svega 4 godine, kada sam pocela da se oblačim u razne likove, kao i da pričam španski zbog velikog broja španskih serija koje sam redovno gledala. Ako stavimo to na stranu, u školu glume sam krenula sa 9 godina i najduže sam se zadržala u Studio Centru (u Beogradu)“, kaže Milica.Pored toga radila sam pregršt edukativnih predstava pre svega za adolescente u različitim pozorištima u Beogradu. To je bila prekretnica i momenat kada sam odlučila da gluma za mene nije samo hobi, već da je to nešto čime zaista zelim da se bavim u zivotu.”

Kako je došlo do vaše selidbe u Ameriku?

“Prvenstveno zbog moje radoznale prirode, ali i brata koji je već studirao u Americi, poželela sam da odem na razmenu studenata u četvrtoj godini srednje škole. Tako da sam svoju srednju zavrsila u Juznoj Kaliforniji (Orange County) gde sam živela sa američkom host-porodicom.”
“To je bila neka vrsta testa, da vidim da li bih mogla da studiram glumu na jeziku koji nije moj maternji. Ubrzo sam shvatila da mi sistem obrazovanja, a pogotovo univerziteta izuzetno odgovara, i da engleski nije barijera. Studije glume i pozorišta sam završila na Loyola Marymount University u Los Andjelesu.”

Dolazak sa drugog kontinenta može biti prednost, ali i otežavajuća okolnost na tako konkurentnom tržištu kao što je američka filmska produkcija. Na prste jedne ruke mogu se nabrojati naši glumci koji su ostavili neki značajniji trag u Holivudu.

“To što dolazim iz Srbije shvatila sam kao prednost, i od početka se trudim da na najbolji način iskoristim ono što sam naučila u Srbiji i Americi. Ono što mi je izuzetno drago jeste da se tržiste u Holivudu dosta menja u smislu prihvatanja različitosti. Stoga sam imala priliku da glumim u ulogama koje nisu nužno napisane za nekog ko ima akcenat, ili da glumimo Ruse zbog našeg akcenta. U Americi sam viđena na potpuno drugi način nego u Srbiji, i naučila sam to da prihvatam i gotivim. To mi je otvorilo vrata da igram neke uloge u kojima sebe nikad nisam mogla da zamislim, tako da sam dobila priliku da glumim u SCI-FI žanru.”

Milica Vrzic glumica chicago glasnik

Da li više volite da glumite u pozorištu ili da snimate filmove?

“U prethodnih par godina najveće lično zadovoljstvo mi je pričinjavalo to da mogu da uzimam najbolje sa oba područja. Tako sam se angazovala da radim što je više moguće predstava i kratkih filmova u Americi. Leti idem za Beograd da bih učestvovala na festivalima ili bila gostujući predavač i asistent u spremanju za prijemne ispite u školi glume koju sam ja pohađala.”

Da li imate neki projekat koji biste voleli da izdvojite?

Od projekata u poslednje vreme bih izdvojila snimanje serije “The Outpost” koja se emituje na CW kanalu. Ovu seriju sam snimala ovog leta 2020, u Beogradu. Bilo je divno iskustvo, upoznala sam priznate kolege iz Australije, Engleske i Amerike . Zaista sam uživala u tome da radim projekat koji spaja naše ljude i američku produkciju, mislim da je dinamika bila dosta dobra.
Takođe, jedan od značajnijih projekata je bio i Butrinti festival u Albaniji kada smo sa grupom iz Treehouse Centra sa Jelenom Gašić nastupali predstavljajući Srbiju u julu 2019 u Albaniji. Zbog poznatih političkih odnosa, pristanak obe strane na saradnju je zaista bilo značajno i zbog toga verujem u umetnost kao sponu u nesuglasicama.

Iako je COVID-19 poremetio svačije planove, a posebno umetnike, ja sam uzbuđena da vidim sta nas čeka kad sve ovo prođe. Za sada radim na pripremi i usavršavanju nekih stvari za koje inače ne bih imala vremena. Projekat koji bi me sledeće najviše obradovao bi bio neki sitkom, to bi baš obeležilo moje američko iskustvo“, kaže Milica za kraj.

COMMENTS

WORDPRESS: 0