Intervju: Marko Tomić – Umetnost u doba korone

Intervju: Marko Tomić – Umetnost u doba korone

Intervju: Ivan Đurović – Srbin iz Čikaga na velikoj sceni Holivuda
Intervju: Ivana De Armas – Srpkinja koja oživljava platna, zidove i modu “Magičnog grada”!
Intervju: Milan Vračarić – Unutrašnji mir je glavni preduslov za uspeh!

Beograđanin Marko Tomić emigrirao je u Ameriku 2007. godine kao student ekonomije. U Sjedinjene Države došao je sa namerom da nastavi studije i napravi karijeru kao broker i trgovac na Wall Streetu, ali 2009. godine, nakon života u Majamiju, njegova priča krenula je drugačijim putem i otkrio je svoj istinski poziv da postane umetnik, slikar i vajar.

Marko se posvetio umetnosti i razvio umetnički stil koji je nazvao „Konnektivizam“. Njegova umetnička misija i cilj je da kroz svoje slike dovede ljude u vezu sa nevidljivom, nematerijalnom i prodornom energijom.

marko tomic artist miami beach serbia

„Slikam nevidljive i nedodirljive čestice, kao ceo novi svet” kaže Marko. “Kada počnem sa praznim platnom, ono mi manifestuje apstraktnu energiju u oblicima i bojama, ja slikam ono što vidim, ali tamo nema ničega. Ovu metodu i stil umetnosti nazvao sam „Konnektivizam“. Povezujem ono što vidim u tom trenutku, a to je nevidljivo, ali uvek prisutno, donoseći i usmeravajući ljudsku vezu sa nematerijalnom i prodornom energijom kroz svoje slike.

Marko je do sada izlagao ne velikim događajima u Sjedinjenim Državama, poput New York Art Expoa i Art Basela u Majamiju. U Evropi je organizovao nekoliko samostalnih izložbi u Beogradu u Klubu pisaca i u Mikser House-u. Kolekcionari njegovih umetničkih dela nalaze se širom sveta, u Bostonu, Filadelfiji, LA, Majamiju, Čikagu, Njujorku, Austinu, Naplesu, Fort Lauderdaleu, Montrealu, u Curitibi i Sao Paolu i Evropi u Londonu -UK, Austriji-Beču i drugim gradovima u Srbiji i u inostranstvu.

marko tomic artist miami beach painting

Kako provodite svoje vreme u doba pandemije?

Dobar dan svim čitaocima vašeg portala širom Amerike i onima u Srbiji, a poseban pozdrav za moje sugrađane u Majamiju. Kao i svi ostali vreme provodim u karantinu, trudim se da radim ono u čemu najviše uživam a to je umetnost.

Koliko je teško fokusirati se na umetnost kada ste okruženi samo negativnim vestima?

Tajna je u pozitivnim rešenjima koja su u nama, samo ih treba naći! Odnosno dozvoliti im da se manifestuju.
Ja sam svoju sreću, veselje i sigurnost u ovim teškim vremena našao u crtanju.  Za svega pet dana nacrtao sam preko 50 skica na papiru i platnu.

 

Mir, sreća, ljubav, osmeh i zabava  su stil i  pravac u mom slikarstvu, a to je ta energija koja nam svima prija i koja nam je potrebna posebno sada. Kada ste u vibracijama ljubavi,  zadovoljstva, sreće, mira i sigurnosti onda tu nema stresa, nervoze, panike, očaja, depresije i razočarenja.  U tome je ključ. I zato me zbog toga Bog blagoslovio da podelim sve ovo sa vama da vas motivišem, inpirišem i probudim vašu maštu.

marko tomic artist miami glasnik beach

Imate li neku poruku za naše čitaoce?

Budimo jaki i najbolji kada je najteže. Verujem da svi imamo i posedujemo tu moć i snagu. Ovu su vremena za “back to basics”, to znači da treba da  zaronimo duboko u sami sebe, u Naš okean u dušu. Naćićemo sve odgovore i rešenja . Ja sam tu sada, i kada se ova epidemija završi, biću spreman za novi početak.

Pozdrav dragi ljudi, ljubav je večna. Sve najbolje, Vaš Marko Tomić.

Markove radove možete pogledati na njegovom instagram profifu IG: MarkoTomicArt ili ga kontaktirati putem email: markotomicpaintings@gmail.com.

COMMENTS

WORDPRESS: 0