Inostrani studenti koji pohađaju online nastavu moraće da napuste SAD

Inostrani studenti koji pohađaju online nastavu moraće da napuste SAD

Od 1.oktobra podnosioci obrasca I-539 više neće plaćati biometrijske usluge
Da li je putovanje sa putnim dokumentom (Advance Parole) bezbedno tokom imigracionog procesa?
Najčešća pitanja koja se postavljaju tokom intervjua za “Zelenu Kartu”

Immigration and Customs Enforcement  (ICE) saopštio je u ponedeljak da će inostrani studenti u Sjedinjenim Državama čije škole prelaze na online časove tokom jesenjeg semestra, morati da napuste zemlju ili rizikuju da ugroze svoj vizni status.

Prema novom pravilu, strani državljani koji su upisani u američke obrazovne ustanove moraće da napuste zemlju, osim ako deo časova koji budu pohađali ne bude održan u redovnim uslovima.

The Student and Exchange Visitor Program (SEVP) omogućio je stranim studentima da ove godine pohađaju svoje prolećne i letnje kurseve online, a da pri tom ostanu u Sjedinjenim Državama, kao odgovor na pandemiju COVID-19.

SEVP, predstavlja instituciju koja postavlja pravila za studentske vize, a upravlja je ICE, koji je uglavnom posvećen primeni imigracionih zakona.

SEVP je u svojoj najavi rekao da će se strani studenti koji ne pohađaju lične programe i ostaju u Sjedinjenim Državama tokom upisa na online kurseve, suočiti sa “imigracijskim posledicama uključujući, ali ne ograničavajući se na, pokretanje postupka deportacije”.

Studenti koji pohađaju lične studijske programe biće dozvoljeno da ostanu u zemlji, dok će učenici koji su prijavljeni na internet kurseve morati da dokažu da njihovi programi nisu u potpunosti online.

Polaznicima kurseva engleskog jezika i određenim studentima koji steknu stručnu spremu neće biti dozvoljeno da pohađaju online kurseve.

Izvor: The Hill

COMMENTS

WORDPRESS: 0