Inostrani studenti koji pohađaju online nastavu moraće da napuste SAD

Inostrani studenti koji pohađaju online nastavu moraće da napuste SAD

Tramp najavio privremenu zabranu imigracije u SAD!
Objavljeni rezultati lutrije za Zelenu Kartu. Evo koliko viza su dobili državljani Srbije i zemalja regiona
Više od 300.000 imigranata još uvek čeka na intervju za zelenu kartu

Immigration and Customs Enforcement  (ICE) saopštio je u ponedeljak da će inostrani studenti u Sjedinjenim Državama čije škole prelaze na online časove tokom jesenjeg semestra, morati da napuste zemlju ili rizikuju da ugroze svoj vizni status.

Prema novom pravilu, strani državljani koji su upisani u američke obrazovne ustanove moraće da napuste zemlju, osim ako deo časova koji budu pohađali ne bude održan u redovnim uslovima.

The Student and Exchange Visitor Program (SEVP) omogućio je stranim studentima da ove godine pohađaju svoje prolećne i letnje kurseve online, a da pri tom ostanu u Sjedinjenim Državama, kao odgovor na pandemiju COVID-19.

SEVP, predstavlja instituciju koja postavlja pravila za studentske vize, a upravlja je ICE, koji je uglavnom posvećen primeni imigracionih zakona.

SEVP je u svojoj najavi rekao da će se strani studenti koji ne pohađaju lične programe i ostaju u Sjedinjenim Državama tokom upisa na online kurseve, suočiti sa “imigracijskim posledicama uključujući, ali ne ograničavajući se na, pokretanje postupka deportacije”.

Studenti koji pohađaju lične studijske programe biće dozvoljeno da ostanu u zemlji, dok će učenici koji su prijavljeni na internet kurseve morati da dokažu da njihovi programi nisu u potpunosti online.

Polaznicima kurseva engleskog jezika i određenim studentima koji steknu stručnu spremu neće biti dozvoljeno da pohađaju online kurseve.

Izvor: The Hill

COMMENTS

WORDPRESS: 0