Indeks vrućine u Čikagu ove nedelje može dostići 43 stepena celzijusa, kažu meteorolozi

Indeks vrućine u Čikagu ove nedelje može dostići 43 stepena celzijusa, kažu meteorolozi

Zdravstvena zaštita za imigrante bez dokumenata – Evo osnovnih informacija o ovoj važnoj temi
Da li znate zbog čega Amerikance ostatak sveta zove Jenkiji?
20 najboljih mesta u Sjedinjenim Državama koje trebate posetiti u aprilu

Vrelo i sparno vreme se očekuje na području Čikaga, a zvaničnici upozoravaju građane da budu oprezni prilikom izlaska napolje u narednim danima.

Prema najnovijim prognozama NBC 5 Storm tima i Nacionalne meteorološke službe, očekuje se da će Indeks vrućine na području Čikaga preći 100 stepeni u četvrtak, a može se povećati još više u petak, sa “osećajem” temperature od čak 110F (43C) na nekim lokacijama. Indeks vrućine, poznat i kao subjektivna temperatura, predstavlja kako se temperatura oseća na ljudskom telu kada se relativna vlažnost kombinuje sa temperaturom vazduha.

Očekuje se malo olakšanje za neke stanovnike uz obalu jezera Michigan, kako navode zvaničnici.

Još jedan vid olakšanja može doći u vidu pljuskova i grmljavine, posebno u petak. Prema Centru za predviđanje oluja, veći deo Čikaga se nalazi u “umerenom riziku” od jakih oluja u petak, što može dovesti do osveženja vazduha i smanjenja vlage na područjima pogođenim olujama.

Rekordna najviša temperatura za četvrtak i petak u gradu Čikagu iznosi 100 stepeni, prema Nacionalnoj meteorološkoj službi. Iako se čini da ovi rekordi nisu ugroženi, vazdušna temperatura i dalje može dostići vrednosti od do 90 do 1oo stepeni Farenhajta.

Građani koji planiraju provesti vreme napolju su upućeni da često uzimaju pauze u hladovini i piju dovoljno vode.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0