Imigraciona reforma: Predstavnički Dom će glasati o dva Bajdenova predloga zakona ove nedelje

Imigraciona reforma: Predstavnički Dom će glasati o dva Bajdenova predloga zakona ove nedelje

MyProgress: Podnosioci Forme I-485 i Forme I-821 mogu da prate status prijave
Da li znate razliku između koledža i univerziteta u Americi?
Kako da aplicirate za “Zelenu kartu” za članove vaše porodice koji žive van Amerike

Predstavnički Dom treba da glasa o dva zakona o imigraciji ove nedelje, što su prvi koraci u naporima demokrata da pokušaju da ostvare predloge predsednika Bajdena.

Bela kuća i kongresni demokratski lideri rekli su da je imigracija jedno od njihovih prioritetnih pitanja za ovaj Kongres. Do sada se, međutim, nisu dogovorili o tome koliko će ambiciozan biti njihov pristup ili da li su spremni na kompromis sa republikancima kako bi doneli zakone. Demokrate imaju usku većinu u Domu i pritiskaju da donesu što više mogu, mada se mnogi zakoni suočavaju sa velikim šansama u ravnomerno podeljenom Senatu.

Pomoćnici predsednika Bajdena rekli su da prihvataju pristup „više vozova koji napuštaju stanicu“, lobirajući za sveobuhvatni zakon predsednika o imigraciji, kao i nekoliko užih predlog zakona.

O dve zakona će se glasati ove nedelje: Jedan bi obezbedio put do državljanstva mladim imigrantima, poznatim kao Dreamers, koji su u SAD došli kao deca i ilegalno su živeli u zemlji, kao i stotine hiljada imigranata koji žive u SAD sa humanitarnom zaštitom pod nazivom Privremeno zaštićeni status. Drugi bi pružio put do državljanstva poljoprivrednim radnicima u zemlji.

Procenjuje se da 11 miliona imigranata u SAD nema stalni legalni status, prema Institutu za migracionu politiku, nestranačkom istraživačkom centru iz Vašingtona. Uključuju ljude koji su ilegalno ušli u zemlju ili prekoračili vize, kao i Dreamers i druge sa zaštićenim statusom koji ih štiti od deportacije.

Sveobuhvatni zakon predsednika Bajdena, koji je poslao Kongresu tokom svog prvog meseca mandata, pružio bi put do državljanstva tim imigrantima, paket pomoći za Centralnu Ameriku od četiri milijarde dolara i nekoliko drugih promena u američkim sistemima za izbeglice i azil. U zakonu nedostaju mnogi elementi granične bezbednosti za koje su republikanci rekli da bi ih trebali podržati.

Demokratski lideri u Domu nadali su se da će izabrati Bajdenov paket za u martu. Ali interna evidencija članova Demokratske stranke pokazala je da nema dovoljnu podršku u klubu poslanika, prema rečima dvojice demokratskih pomoćnika, a poslanici i pomoćnici sada očekuju da će se zakon u aprilu pomeriti kroz Odbor za pravosuđe Doma, a neki elementi će verovatno biti uklonjeni.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0