Imate neiskorišćene vaučere za putovanja? Evo sta kažu vodeće američke aviokompanije

Imate neiskorišćene vaučere za putovanja? Evo sta kažu vodeće američke aviokompanije

Najbolja mesta za život u Americi u 2022.godini? Evo odgovora!
19 najboljih mesta u Americi za odmor tokom jula
25 najboljih mesta za putovanje tokom februara u Americi

Godinu dana nakon što je naređenje o ostanku u svojim domovima stupilo na snagu u državi Ilinois, potencijalni putnici su suočeni sa novom dilemom: vaučeri aviokompanija koji su u procesu isteka!

Pokušaj da se pobegne iz 2020.godine se u najboljem slučaju može opisati kao turbulentan.

Milioni putnika na brodovima za krstarenje i avionskim kompanijama imaju vaučere koji su sa predstojećim datumom isteka.

Po zakonu, ako aviokompanija otkaže let, dužna je da vrati novac putniku. Na početku pandemije, mnoge aviokompanije su umesto toga izdale vaučere od kojih su neki trajali od 90 dana do jedne godine.

Aviokompanije već imaju novac putnika tako da je zapravo samo proizvoljna politika tokom odlučivanja da li putni kredit ističe“, rekao je Andrew Appelbaum iz neprofitne organizacije potrošačkih aviokompanija FlyersRights.org.

Appelbaum je primetio da su aviokompanije nakon problematičnog početka i spasavanja od strane vlade sa milijardu dolara ažurirale i menjale politike kako je pandemija odmicala.

Aviokompanije bi mogle da produže ove rokove daleko u budućnosti ali se čini da, ako to ne urade, onda samo kažnjavaju putnike koji rade ispravno i odgovorni su u svojim postupanjima“, navodi Appelbaum, dodajući: „Mislim da će se putnici dobro zapamtiti i prisetiti se kako se svaka od aviokompanija odnosila prema njima tokom pandemije“.

NBC 5 mreža je kontaktirala sedam najvećih domaćih avio prevoznika i svi su odgovorili da su produžili rokove za vaučere i putovanja sa bilo kog mesta između kraja 2021. i decembra 2022.godine.

Aviokompanije su ponovile da kupci moraju samo da rezervišu let do datuma isteka, ne i da iskoriste putovanje.

Pogledajte odgovore aviokompanija u nastavku:

United Airlines: Ako su karte kupljene između 1.maja 2019. i 31.marta 2021.godine, te karte će se produžiti do 31.marta 2022.godine kako bi se kupcima pružilo dodatno vreme za korišćenje. Karte kupljene 1.aprila 2021.godine i nakon datuma će imati rok važenja od 12 meseca od dana kupovine.

JetBlue: Svi krediti putničkih banaka koje je JetBlue izdao u martu do juna 2020.godine su sa istekom od 24 meseca, što znači da moraju da se knjiže kao putovanja između marta do juna 2022.godine.

Spirit: Svi krediti za rezervacije izdati od marta 2020.godine su produženi. Gosti mogu da koriste kredite za putovanja do 31.decembra 2021.godine a letovi moraju biti rezervisani do 30.septembra.

Southwest: Putnici dobijaju godinu dana od prvobitnog datuma rezervacije. Za putne fondove koji su stvoreni ili bi trebalo da isteknu između 1.marta 2020.godine i 7.septembra 2020.godine, Southwest je produžio datum isteka do 7.septembra 2022.godine.

Delta: Kupci moraju da rezervišu i završe putovanje do 31.decembra 2022.godine.

Frontier: Kupci koji imaju kredit za let nisu dužni da putuju do datuma isteka kredita. Kupac jednostavno treba da rezerviše putovanje do datuma isteka, a raspored letenja Frontier-a se sada produžava do aprila 2022.godine.

American: Ako je postavljeno da vaučer za putovanja ističe između 1.marta 2020.godine i 31.marta 2021.godine, kupci će dobiti dodatnih 12 meseci da iskoriste te vaučere.

 

Pored toga, United, Delta i American su najavili da će se pridružiti aviokompaniji Southwest  u ukudanju naknada za promene.

Godinu dana kasnije, Centri za prevenciju i kontrolu bolesti i dalje preporučuju zabranu putovanja dok su domaći letovi skoro ponovo popunjeni, uključujući i srednja sedišta.

Međunarodna putovanje i dalje vise u vazduhu sa još uvek zatvorenim granicama ili strogim zahtevima za testiranje na COVID-19 virus, što otežava pristup tim željenim destinacijama.

COMMENTS

WORDPRESS: 0