Illinois ponovo uvodi zabranu rada za restorane u zatvorenom u 4 okruga

Illinois ponovo uvodi zabranu rada za restorane u zatvorenom u 4 okruga

Kansas: Mattel otvara drugi avantura park do 2026. godine
Petnaest saveta i ideja za smanjenje troškova osiguranja automobila
Troškovi stanovanja nikad viši: Rekordan broj beskućnika u Americi

Guverner Ilinoisa J.B. Pritzker, pozivajući se na sve veći broj slučajeva COVID-19 izvan Čikaga, najavio je da će država ponovo zabraniti usluživanje gostiju u zatvorenim prostorima, u barovima i restoranima u okruzima DuPage, Kane, Kankakee i Vill. Zabrana neće uticati na Čikago.

Ograničenja će stupiti na snagu u petak, a pogađaju gradove poput Napervillea, Aurore i Jolieta. U maju je Ilinois podelio državu na 11 regija kao svoj odgovora na pandemiju COVID-19. Pritzker je rekao da svih 11 trenutno beleže skokove u novim slučajevima koronavirusa, posebno južno i zapadno od Čikaga. Pritzker je rekao „ da istraživanje pokazuju da su barovi i restorani mesta na kojima se virus najviše širi“.

Kada najnovije restrikcije ponovo stupe na snagu, četiri od 11 regiona u Pritzkerovom planu ponovnog otvaranja biće pod strožijim pravilima, što takođe uključuje smanjene broja ljudi na okupljanjima sa 50 na 25 ljudi.

Tokom poslednje nedelje, Ilinois je zabeležio drugi najveći broj ukupnih slučajeva u SAD, prateći Teksas, navodi se u podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

COMMENTS

WORDPRESS: 0