Ilinois započeo isplatu dodatnih $300 pomoći za period od 6 nedelja

Ilinois započeo isplatu dodatnih $300 pomoći za period od 6 nedelja

Nasilje u Čikagu u drastičnom porastu, čak 50% više ubistava nego u 2019. godini
Sve stariji vozni park u SAD: Prosečna starost automobila 12.5 godina
Google Flights saveti za rezervisanje najpovoljnijih letova. Evo kako do jeftine avio karte

Država Ilinois dobila je od Federalne agencije za upravljanje vanrednim situacijama 1,3 milijarde dolara za isplatu dodatnih 300 dolara saveznih naknada za nezaposlene u trajanju od šest nedelja  koje je odobrio predsednik Donald Tramp.

Odeljenje za sigurnost zaposlenja u Ilinoisu (The Illinois Department of Employment Security) saopštilo je u petak da je počelo da isplaćuje sredstva 6. septembra za nedelje između 26. jula i 15. avgusta i da je isplatilo više od 650 miliona dolara za oko 700.000 kvalifikovanih podnosilaca zahteva.

Agencija je u petak objavila da će nastaviti da isplaćuje sredstva za nedelje od 16. avgusta do 5. septembra.

U avgustu je Tramp potpisao izvršnu naredbu kojom je FEMI odobrio da potroši ne više od 44 milijarde dolara za program pomoći nakon što je krajem jula istekao savezni dodatak za nezaposlenost od 600 dolara.

Ranije ovog meseca, zvaničnici Ilinoisa rekli su da oko 55.000 podnosilaca zahteva sa niskim primanjima neće ispunjavati uslove i upozorili su da bi sredstva mogla trajati samo tri nedelje.

FEMA je upozorila da će se sredstva za program naknada za nezaposlene brzo potrošiti, a Kongres je u bezizlaznoj situaciji zbog nemogućnosti usvajanja dodatnih paketa pomoći za koronavirus koji bi mogli produžiti savezne beneficije za nezaposlene.

Izvor: Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0