Ilinois uvodi obavezno zakazivanje za obnovu vozačkih dozvola na određenim lokacijama

Ilinois uvodi obavezno zakazivanje za obnovu vozačkih dozvola na određenim lokacijama

Evo kako će Netflix sprečiti korisnike da dele svoje naloge
Evo koliko će koštati avio-karte za direktan let Čikago-Beograd kompanije Air Serbia
11 stvari koje možete doživeti samo u Čikagu

Državni sekretar Ilinoisa, Alexi Giannoulias, najavio je značajne promene u radu DMV-a (Department of Motor Vehicles) u četvrtak, 27. jula. Prema novim propisima, korisnici će od 1. septembra morati unapred da zakazuju termine za većinu usluga koje se pružaju u ovim objektima. Giannoulias naglašava da je fokus ove inicijative usmeren na pružanje odlične usluge korisnicima i modernizaciju ponuđenih usluga.

Građani koji žele da dobiju vozačke dozvole ili REAL ID moraće da zakazuju sastanke pre posete DMV-u. Međutim, registracija vozila će se i dalje obavljati bez potrebe za zakazivanjem. Državni sekretar preporučuje građanima da obnavljaju vozačke dozvole putem online sistema kako bi izbegli gužve u DMV-u.

Radno vreme DMV-a u Ilinoisu će biti od 8:00 do 17:30 sati od ponedeljka do petka, počevši od 1. septembra. Za korisnike WAND usluge, postoji opcija posete lokacijama u Bloomingtonu, Champaignu ili Springfieldu subotom.

Ove promene su rezultat istraživanja koje je sprovela Giannouliasova kancelarija, a cilj je da se smanje čekanja i stres koji su građani doživljavali prilikom poseta DMV-u. Državni sekretar naglašava da je ključno poboljšati odnos građana prema vladinim kancelarijama, te da je moguće zakazivanje sastanaka putem veb stranice ili pozivom na (844) 817-4649.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0