Ilinois uvodi obavezno zakazivanje za obnovu vozačkih dozvola na određenim lokacijama

Ilinois uvodi obavezno zakazivanje za obnovu vozačkih dozvola na određenim lokacijama

Čikago: CTA Holiday Train dovozi Deda Mraza u grad
Uživajte u bioskopu na otvorenom u više od 100 parkova u Čikagu
Evo kako da nostrifikujete strane diplome i kvalifikacije u Americi

Državni sekretar Ilinoisa, Alexi Giannoulias, najavio je značajne promene u radu DMV-a (Department of Motor Vehicles) u četvrtak, 27. jula. Prema novim propisima, korisnici će od 1. septembra morati unapred da zakazuju termine za većinu usluga koje se pružaju u ovim objektima. Giannoulias naglašava da je fokus ove inicijative usmeren na pružanje odlične usluge korisnicima i modernizaciju ponuđenih usluga.

Građani koji žele da dobiju vozačke dozvole ili REAL ID moraće da zakazuju sastanke pre posete DMV-u. Međutim, registracija vozila će se i dalje obavljati bez potrebe za zakazivanjem. Državni sekretar preporučuje građanima da obnavljaju vozačke dozvole putem online sistema kako bi izbegli gužve u DMV-u.

Radno vreme DMV-a u Ilinoisu će biti od 8:00 do 17:30 sati od ponedeljka do petka, počevši od 1. septembra. Za korisnike WAND usluge, postoji opcija posete lokacijama u Bloomingtonu, Champaignu ili Springfieldu subotom.

Ove promene su rezultat istraživanja koje je sprovela Giannouliasova kancelarija, a cilj je da se smanje čekanja i stres koji su građani doživljavali prilikom poseta DMV-u. Državni sekretar naglašava da je ključno poboljšati odnos građana prema vladinim kancelarijama, te da je moguće zakazivanje sastanaka putem veb stranice ili pozivom na (844) 817-4649.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0