Ilinois: Počela isplata novca od grupne tužbe protiv Snapchat-a

Ilinois: Počela isplata novca od grupne tužbe protiv Snapchat-a

Kuće iz američkih filmova grade se i u Srbiji. Evo koliko koštaju
Amazon Prime Day: Spremite se za najveću globalnu online rasprodaju, 11-12. jula
Da li imigrant može da pristupi vojsci Sjedinjenih Država?

Stanovnici Ilinoisa počeli su da primaju čekove koji su rezultat nagodbe grupne tužbe protiv aplikacije Snapchat.

Korisnici aplikacije za društvene mreže koji su podneli tužbu prijavili su da su od ponedeljka primili novac od poravnanja vrednog 35 miliona dolara.

Koliko novca su dobili stanovnici Ilinoisa?

16,35 dolara.

Očekuje se da će čekovi biti distribuirani negde pre početka februara, prema advokatskoj kancelariji koja zastupa tužioce u ovom slučaju.

Društvena mreža je optužena za kršenje Zakona o privatnosti biometrijskih podataka Ilinoisa tako što je nezakonito prikupljala biometrijske informacije korisnika, poput jedinstvenih crta lica – korišćenjem funkcija kao što su “Sočiva” i “Filteri” – bez njihovog pristanka. . Podneta je u maju Okružnom sudu SAD za severni okrug Ilinoisa.

Zakon o biometrijskoj privatnosti Ilinoisa zabranjuje kompanijama i institucijama privatnog sektora da prikupljaju biometrijske podatke od nesuđenih građana u državi ili na mreži, bez obzira na to gde se preduzeće nalazi. Podaci se ne mogu prodati, preneti ili trgovati. Za razliku od bilo koje druge države, građani mogu da tuže za navodne prekršaje, što je izazvalo stotine pravnih bitaka Davida i Golijata protiv nekih od najmoćnijih svetskih kompanija.

NBC Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0