Ilinois deli 66.000 čekova, evo kako da proverite Vaš status

Ilinois deli 66.000 čekova, evo kako da proverite Vaš status

Pozivni broj Čikaga proglašen najgorim za lažne pozive u Ilinoisu
Ovo o američkom pasošu sigurno ne znate: Zanimljive, ali i korisne činjenice
20 najboljih mesta u Sjedinjenim Državama koje trebate posetiti u aprilu

Illinois je omogućio automatsko slanje čekova za “unclaimed” novac osobama kojima je novac dugovan bez potrebe za podnošenjem zahteva. Ova promena je deo programa “Money Match”, koji omogućava automatsko povezivanje sa bazom podataka kako bi se identifikovali pojedinci kojima se duguje novac.

Prema ovom programu, čekovi vredni do 5.000 dolara automatski će biti poslati na više od 66.000 adresa. Ranije je limit za automatske isplate bio 2.000 dolara.

Kada se podudare imena i adrese za slanje, vlasnik nepodignutog novca će primiti pismo od kancelarije Trezora u kojem će biti navedeni iznos i izvor novca. Nakon dodatnog koraka sigurnosne provere, vlasniku će biti izdat ček.

Ova inicijativa je ograničena na gotovinski dug prema pojedincu i ne obuhvata druga dugovanja kao što su zajedničko vlasništvo roditelja i maloletnog deteta, akcije i obveznice, depozitni računi ili sefovi za čuvanje vrednih stvari.

Tokom ovog meseca je već poslato 66.700 čekova u Illinoisu, sa mogućnošću izdavanja dodatnih tokom narednih nedelja. Prema zvaničnicima ukupan novac koji će program automatskog slanja vratiti iznosi oko 47 miliona dolara.

nbcchicago.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0