Ilinios daje 900 miliona dolara za plaćanje zakupnina i pomoć malim kompanijama

Ilinios daje 900 miliona dolara za plaćanje zakupnina i pomoć malim kompanijama

15 tajnih mesta u Americi koja nisu dozvoljena za posetioce
Ambasada Republike Srbije u Vašingtonu – Nagradna izložba crteža ili pisanih sastava inspirisanih Srbijom
Ovo su 10 država u kojima žive najpametniji Amerikanci

Stanovnici Ilinoisa koji imaju problema sa plaćanjem hipoteka i stanarina, kao i mala preduzeća, koja su pogođena pandemijom koronavirusa, dobiće bespovratna sredstva u iznosu od 900 miliona dolara, saopštio je u sredu Guverner J.B. Pritzker.

Prema navodima državnih zvaničnika, 150 miliona dolara sredstava kojima će upravljati Illinois Housing Development Authority biće na raspolaganju građanima u vidu hitne pomoći za plaćanje zakupnina, dok će isti iznos biti korišćen kao pomoć za plaćanje hipoteka počev od avgusta.

Guverner Pritzker je takođe najavio da će zabrana deložacija iz stanova biti produžena do 31. jula. Prema njegovim rečima skoro svaka treća odrasla osoba u Ilinoisu ili nije platila bar jednu stanarinu ili hipoteku, ili će imati probleme da plati zakupninu za sledeći mesec.

Guverner je takođe najavio da će početkom jula državno odeljenje za trgovinu i ekonomske prilike početi sa distribucijom prvih 60 miliona dolara pomoći Business Interruption Grants, koji se finansiraju iz saveznog zakona pod imemon Coronavirus Aid, Relief and Economic Security, ili CARES, Akta. Ovaj program će obezbediti 540 miliona dolara za finansiranje, od čega je polovinu sredstava država posvetila ustanovama koje se bave pružanjem nege za decu.

Prema navodima iz kancelarije guvernera, prilikom raspodele sredstava prednost će se dati malim preduzećima koja su tokom pandemije bila potpuno zatvorena ili strogo ograničena u svom radu, i koja se nalaze u najteže pogođenim područjima.

Izvor: NBC Chicago/ Chicago Glasnik

COMMENTS

WORDPRESS: 0