ICE planira da u nedelju započne ranije odložene racije na imigrante!

ICE planira da u nedelju započne ranije odložene racije na imigrante!

Test za dobijanje američkog pasoša. Proverite vaše znanje i saznajte da li ste spremni da postanete američki državljanin
Čikago postaje “Sanctuary City”. Novi plan sprečiće saradnju lokalne policije sa imigracionim vlastima
Rođenje deteta u Sjedinjenim Državama – Evo nekoliko informacija o ovoj bitnoj temi

Americka sluzba za imigraciju i carine (ICE) planira da u nedelju zapocne ranije odlozene racije u celoj zemlji kako bi privela hiljade migranata koji vec imaju sudske naloge za deportaciju.

Predsednik Donald Trump je objavio planove ICE-a da sprovede racije pre nekoliko nedelja ali je zatim odlozio operaciju nakon sto su detalji postali javni. Predsednik, nepopustljiv u cilju da prepolovi ilegalnu imigraciju, stalno je tvitovao o predstojecoj operaciji, sto je cudan potez s obzirom da se ovakve operacije ne najavljuju unapred.
New York Times je prvi izvestavao o racijama, rekavsi da ocekuje da ce se dogoditi u najmanje 10 gradova, da ce trajati vise dana i da ce ukljucivati “kolateralne” deportacije u kojima “ICE moze pritvoriti imigrante koji su se zatekli na pogresnom mestu iako nisu bili meta racije ”
Matthev Bourke, portparol ICE-a, izjavio je da ICE nece komentarisati operativne detalje i da ICE daje prioritet hapsenju i uklanjanju nezakonito prisutnih imigranta koji predstavljaju pretnju nacionalnoj sigurnosti, javnoj sigurnosti i sigurnosti granica.
Racije su najavljene u Atlanti, Baltimoru, Cikagu, Denveru, Hjustonu, Los Andjelesu, Majamiju, Nju Orleansu, Njujorku i San Francisku.

COMMENTS

WORDPRESS: 0