ICE planira da u nedelju započne ranije odložene racije na imigrante!

ICE planira da u nedelju započne ranije odložene racije na imigrante!

USCIS – Veći broj imigranata moći će do druge zelene karte bez intervjua
Kongres odobrio 140.000 zelenih karata na osnovu zaposljenja. Evo kada ova odluka stupa na snagu
Imigracioni sudovi širom Amerike ponovo se otvaraju uprkos pandemiji

Americka sluzba za imigraciju i carine (ICE) planira da u nedelju zapocne ranije odlozene racije u celoj zemlji kako bi privela hiljade migranata koji vec imaju sudske naloge za deportaciju.

Predsednik Donald Trump je objavio planove ICE-a da sprovede racije pre nekoliko nedelja ali je zatim odlozio operaciju nakon sto su detalji postali javni. Predsednik, nepopustljiv u cilju da prepolovi ilegalnu imigraciju, stalno je tvitovao o predstojecoj operaciji, sto je cudan potez s obzirom da se ovakve operacije ne najavljuju unapred.
New York Times je prvi izvestavao o racijama, rekavsi da ocekuje da ce se dogoditi u najmanje 10 gradova, da ce trajati vise dana i da ce ukljucivati “kolateralne” deportacije u kojima “ICE moze pritvoriti imigrante koji su se zatekli na pogresnom mestu iako nisu bili meta racije ”
Matthev Bourke, portparol ICE-a, izjavio je da ICE nece komentarisati operativne detalje i da ICE daje prioritet hapsenju i uklanjanju nezakonito prisutnih imigranta koji predstavljaju pretnju nacionalnoj sigurnosti, javnoj sigurnosti i sigurnosti granica.
Racije su najavljene u Atlanti, Baltimoru, Cikagu, Denveru, Hjustonu, Los Andjelesu, Majamiju, Nju Orleansu, Njujorku i San Francisku.

COMMENTS

WORDPRESS: 0