Hooters zatvara nekoliko restorana usled problema u industriji

Hooters zatvara nekoliko restorana usled problema u industriji

10 stvari koje sigurno niste znali o Kipu slobode (zamalo nije bio zlatan!)
Vrtoglavo visoke cene nekretnina: Ovo je 10 najbogatijih ulica na svetu
Besplatni DIGITALNI SADRŽAJI na novom portalu Digitalna solidarnost

Hooters je saopštio u ponedeljak da zatvara “odabrani” broj restorana koji ne posluju dobro, postajući najnoviji lanac ugostiteljskoj industriji koji najavljuje zatvaranja usred širih problema u industriji.

Ovo se dešava “pod pritiskom trenutnih tržišnih uslova”, ali je naglašeno da se otvaraju novi restorani kako u zemlji, tako i van nje. Nije odgovorio na upit o tačnom broju pogođenih lokacija.

“Brand star 41 godina ostaje izuzetno otporan i relevantan”, navodi se u saopštenju.

Zatvaranja je prvi put objavio National Restaurant News, koji je naveo da je oko jedna trećina svih poznatih lanaca restorana završila 2023. godinu sa manjim brojem lokacija nego što su počeli.

Restorani u Americi suočavaju se sa različitim izazovima. S jedne strane, pritužbe na povećane troškove u brzoj hrani oštetile su nekoliko lanaca poput McDonald’sa (čija je cena akcija pala za 13% ove godine), Burger Kinga i Restorant Brands International (roditeljska kompanija Popeye’sa, koja je pala za 9%).

Povećanja troškova u restoranima jedva usporavaju, za razliku od cena namirnica. Prema podacima Biroa za radnu statistiku, troškovi “hrane van kuće” su skočili više od 25% od početka pandemije Covid-19, a porasli su još 4% u maju u poređenju sa samo 1% rastom kod namirnica.

Nedavno istraživanje konsultantske grupe KPMG pokazalo je da 41% potrošača planira da manje troši na restorane ove godine – samo 21% planira da više troši. Prosečno, potrošači su izjavili da će smanjiti svoje mesečne troškove na restorane za 9% – više nego bilo koju drugu kategoriju.

NBC NEWS

COMMENTS

WORDPRESS: 0