Guverner JB Pritzker najavio ublažavanje mera u tri regiona države Ilinois

Guverner JB Pritzker najavio ublažavanje mera u tri regiona države Ilinois

Oluje i tornada ponovo pogodili SAD, Illinois u epicentru nepogoda
Guverener Ilinoisa potpisao zakone o zaštiti imigranata. Evo na šta se oni odnose
Zastoj u obradi aplikacija za Zelenu kartu povećan za 8% u martu

Guverner JB Pritzker najavio je ublažavanje ograničenja u tri regije države Ilinois tokom konferencije za novinare u petak.

Tri regije su prešle u drugi nivo, na osnovu metričkih podataka koji uključuju hospitalizacije i stopu pozitivnosti manju od 12% tokom nekoliko uzastopnih dana.

Regije 1, uključuje okruge u Severnom Ilinoisu, Regija 2, uključuje regije u Severno-Centralnom Ilinoisu, i Regija 5, uključuje okruge u Južnom Ilinoisu, ispunile su kriterijume za prelazak u sledeću, manje restriktivnu fazu.

Nedavno istraživanje udruženja restorana Illinois otkriva da 20% vlasnika kaže da će morati da zatvore svoje objekte ukoliko za nekoliko meseci ponovo ne bude ponovnog otvaranja restorana. To predstavlja 120.000 zaposlenih širom države.

U obaveštenju saopštenom u četvrtak, udruženje restorana pozvalo je guvernera da „odmah dozvoli rad restorana u zatvorenom prostoru uz sve mere socijalnog distanciranja“.

Velika akcija masovne vakcinacije u državi prestavlja nadu mnogih da će se ubrzati proces ponovnog otvaranja.

Stotine novih lokacija otvoroiće se širom države, uključujući dve lokacije u okrugu Cook, koje distribuira Nacionalna garda Illinois.

Pritzker je rekao da veruje da će distribucija vakcina biti mnogo intentenzivnija sa novom predsedničkom administracijom.

Izvor: wgvn

COMMENTS

WORDPRESS: 0