Guverner J.B. Pritzker najavio nova ograničenja ukoliko broj novih slučajeva nastavi da raste

Guverner J.B. Pritzker najavio nova ograničenja ukoliko broj novih slučajeva nastavi da raste

Sukob Bele kuće i demokrata oko Trampovih uredbi
Produženje za vozačke dozvole i lične karte u Ilinoisu ističe za manje od 2 nedelje
Soldier Field postaje najveći “drive-in” bioskop u Čikagu

Guverner J.B. Pritzker upozorio je u utorak da bi, ako se pokazatelji COVID -a u Illinoisu ne smanje, “značajno pooštrila ograničenja” u državi.

Mi dosledno razmatramo opcije koje ćemo možda morati da nametnemo kako bismo smanjili brojke“, rekao je Pritzker tokom konferencije za novinare. „Podsetiću vas da ako ne možemo da smanjimo ove brojke, ako se bolnice nastave puniti, ako se bolnički kreveti i odeljenja intenzivne nege napune kao u Kentakiju – to je odmah pored Ilinoisa – ako se to dogodi, mi moraćemo da uvedemo znatno veće ograničenja.

Prema podacima državnog odeljenja za zdravstvo, u utorak su 37 okruga Illinois i Chicago bili na “nivou upozorenja” za dostupnost kreveta na odeljenjima intenzivne njege.

Da bi okrug dostigao “nivo upozorenja”, mora imati kapacitet kreveta na intenzivnoj nezi ispod 20%, izvestilo je Odeljenje za javno zdravlje Ilinoisa.

Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti ažurirali su svoje smernice krajem prošlog meseca kako bi preporučili da potpuno vakcinisani ljudi ponovo nose maske u zatvorenim prostorijama u oblastima SAD-a koje vide “značajan” ili “visok” prenos COVID-19.

Zdravstveni zvaničnici Ilinoisa u petak su prijavili 24.682 nova slučaja COVID -19 u prošloj nedelji, zajedno sa 126 dodatnih smrtnih slučajeva i skoro 235.000 novih doza vakcine – povećanje u svim metrikama dok država nastavlja da vidi porast podstaknut varijantom delta.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0