Grupa Balkanaca iz Čikaga optužena za prevaru sa kreditima vrednu 16 miliona dolara

Grupa Balkanaca iz Čikaga optužena za prevaru sa kreditima vrednu 16 miliona dolara

SAD ima rezerve dizela za još 25 dana, verovatno nas očekuje novi rast cena
Glasnik Preporuka – Devil’s Den Florida
Saint Patrick’s Day – Evo gde možete imate najbolji pogled na farbanje reke Čikago

Federalni tužioci podigli su optužnicu protiv sedam osoba iz Čikaga da su ukrali najmanje 16 miliona dolara pomoći za COVID-19 namenjena malim preduzećima.

Sedmoro balkanaca terete se u više tačaka za prevaru i pranje novca, navodi se u sudskim spisima.

Kako Daily Herald prenosi optuženi za prevaru sa kreditima su Maja Nikolic, 34 Brookfield, Marko Nikolic, 34, LaGrange; Nebojsa Simeunovic, 37, Lyons; Mijajlo Stanisic, 33, Willowbrook; Branko Aleksic, 33, Chicago; Milica Sumakovic, 31, Chicago i Dorde Todorovic, 32, Chicago.

Njih sedmoro su optuženi da su prevarili savezni program pomoći i zajmova koji je imao za cilj da pokrije kapitalne i operativne troškove tokom pandemije.

Blank Student Loan Application, calculator, pen and eyeglasses on table. Education cost concept

Tužioci su rekli da je njih sedam tvrdilo da poseduju i vode preduzeća u Ilinoisu i Floridi, ali su falsifikovali prijave lagajući o broju zaposlenih, prihodima i drugim troškovima.

U optužnici se navodi i da su se optuženi u tim prijavama lažno predstavljali da su državljani SAD, a zapravo su bili državljani Srbije i državljani Crne Gore.

Optuženi su takođe, navodno, otvarali bankovne račune na imena lažnih firmi i na njih upućivali milione dolara na prevaru stečena savezna sredstva koja su koristili za ličnu korist.

Ako budu proglašeni krivima, njih sedmoro preti kazna do 20 godina zatvora, navodi se u sudskim dokumentima.

Izvor * Daily Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0