Granica Kanade i Amerike ostaće zatvorena do 21. jula

Granica Kanade i Amerike ostaće zatvorena do 21. jula

Nezaposleni Amerikanci od sutra bez novčane pomoći države?
YU Biblioteka – Knjige najpoznatijih balkanskih pisaca sada dostupne čitaocima širom Amerike
Vlada usvojila nova pravila za ulazak stranaca u Srbiju

Kanadski ministar za javnu bezbednost Bil Bler rekao je danas će ograničenja za putovanja koja nisu neophodna sa Sjedinjenim Američkim Državama biti produžena do 21. jula.

On je objavio je na Tviteru da je odluka doneta u koordinaciji sa SAD i naveo da je prioritet države zaštita građana.

Bler je najavio da će Vlada u ponedeljak objaviti detalje o potpuno vakcinisanim Kanađanima koji se vraćaju u zemlju.

Vlada je saopštila da će početkom jula ukinuti obavezan dvonedeljni karantin za potpuno vakcinisane kanadske državljane prilikom ulaska u zemlju ako imaju negativan test na kovid-19, prenosi Beta-AFP.

Doktorka Teresa Tam, načelnica kanadske Službe javnog zdravlja, rekla je da bi volela da 75 odsto građana bude potpuno vakcinisano.

Kanadska vlada očekuje da će biti isporučeno dovoljno vakcine kako bi se 80 odsto građana u potpunosti vakcinisalo do kraja jula.

Granica između Kanade i SAD ostaje zatvorena za sva nebitna putovanja. Ograničenja su uvedena u martu 2020. godine ubrzo nakon proglašenja pandemije i od tada se produžavaju svakog meseca.

U SAD-u su sve češći pozivi da se otvori kanadsko-američka granica za nebitna putovanja poput turizma, ali manje od 20 odsto Kanađana koji ispunjavaju uslove za imunizaciju do sada je potpuno vakcinisano.

Politika

COMMENTS

WORDPRESS: 0