Gradski većnik Čikaga želi da ukloni čuveni znak sa Trampove zgrade u centru grada

Gradski većnik Čikaga želi da ukloni čuveni znak sa Trampove zgrade u centru grada

Najpopularnija imena za decu u Americi 2021.godine
11 neobičnih destinacija u Ilinoisu koje bi trebalo da posetite
Sve veći broj prodavnica uvodi sistem plaćanja dlanom – Amazon One

Gradski većnik grada Čikaga (Chicago Alderman) rekao je da želi da se znak Trump Tower ukloni sa poznatog čikškog nebodera, i najavio planove da to pitanje iznese Gradskom veću nakon nasilnih nereda na američkom Kapitolu.

Ald. Gilbert Villegas, koji je predsednik gradske uprave, gradonačelnice Čikaga Lori Lightfoot, rekao je u utorak da planira da uvede uredbu čiji je cilj prinudno uklanjanje Trampovog natpisa.

Prema predloženoj uredbi, ako neko bude proglašen krivim za izdaju, pobunu ili subverzivne aktivnosti, njegova dozvola će biti uskraćena ili opozvana u Čikagu. Drugi predlog takođe bi zabranio svima osuđenim za takva krivična dela poslovanje u gradu.

“Na panorami grada Čikaga nalazi se mrlja i želimo da jeuklonimo“, rekao je Villegas za NBC 5 u intervjuu, dodajući da se znak „suprotstavlja svemu onome za šta se zalažemo“.

Ako bi uredba usvojila, da bi se primenjivala na Trampovu kulu, Kongres bi trebalo da okrivi i osudi predsednika Donalda Trampa.

Tramp se suočava sa jednom optužbom – „podsticanjem pobune“ – nakon smrtonosnih nereda na Kapitolu u rezoluciji o opozivu o kojoj će Dom započeti raspravu u sredu.

Osvetljena slova visoka 20 stopa u kojima se piše prezime predsednika počeli su da se podižu 2014. godine sa bočne strane hotela Trump International Hotel & Tower, na adresi 401 N. Vabash Ave. Arhitekta zgrade je u to vreme izrazio svoje neodobravanje postavljanje ovog natpisa.

Izvor: NBC Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0